Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002'de engelli olarak işe başlayan memurun erken emekliliği!?

adıl gül

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2002 yılında resmi kurumun engelli memur alımıyla memur oldum. yaklaşık 20 yıldır çalışıyorum.

Arkadaşlar sorum şudur.

1---Erken emeklilik için 2002 yılında işe başlamak için almış olduğum %44 engelli raporuyla erken emekli olabilir miyim?.
yoksa SGK yeniden sevk ederek rapor ister mi? korkum yeni rapor isterse aynı oranı alıp alamayacağımın belirsiz
olması.

2---Çalışma süresince farklı zamanda iki kere vergi indirimine başvurdum ama maalesef vergi indirimi alamadım.
Emeklilikte vergi indirimin rolü nedir.

3---E devlet hitap kısmında emekliliğim normal emeklilik şartları gözüküyor. sisteme erken emeklilik nasıl işleniyor

Teşekkürler iyi çalışmalar.

adıl gül

3 e cevap vereceğim ben.
Bağlı ve çalışmakta olduğun
kurum aracılığı ile ve engelli
raporun ile müracaat edilmekte.
Orası raporunu HİTAP a işler.

vergi indiriminin sadece maaşa 100 tl katkısı var
yeni rapor istenir büyük ihtimalle sen yinede eski rapordan işlem görmesini iste
gelen cevaba göre hareket edersin
hitaba engelli raporunu vererek insan kaynaklarına işletebilirsin

adıl gül

1- Kurum kayıtlarında engelli raporunuz olduğu için ve girişiniz 1 Ekim 2008'den önce olduğu için bence evet, o giriş raporu 5400 hizmet günü ile emeklilik için kabul görecektir (5434 sayılı kanuna tabisiniz zira).

2- 5434 sayılı kanuna tabi olduğunuz için sizde vergi indirimi etkisiz.

3- Kurumunuza emeklilik için başvurun, hitap da güncellenecektir.

Üst Alt