Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002'de memuriyete başladım. Emeklilik şartlarım nedir?

kommage

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar bende 2002 memuriyete başladım.2010 da yüzde 40 sürekli rapor aldım(süreğen-kronik)bu öncesi sonrası kafam karıştı.şimdi ben 18 yılda mı emekliliğe müracaat edebilir miyim?ayrıca prosedür nasıl işliyor?vergi indiriminden faydalanıyorum.

[FONT='inherit']2008 yılı Ekim ayından önce memurluğa başlamanız sebebiyle sizin hakkınızda uygulanacak olan 5434 sayılı Kanun kuralları bağlamında durumunuzu değerlendirilir.[/FONT]
[FONT='inherit']
5510 sayılı Kanun Geçici Madde 4 hükmündeki kurallar ile 2008 yılı Ekim ayından önce memur olanlardan memurluğa başladıktan sonra engellilik durumları ortaya çıkanların erken emekli olabilmeleri için;[/FONT]

[FONT='inherit']
1- Çalışma gücü kayıp oranı % 50 ila % 59 arasında olanların, en az 5760 (16 YIL),[/FONT]

[FONT='inherit']
2- Çalışma gücü kayıp oranı 40 ila % 49 arasında olanların ise, en az 6480 (18 YIL),[/FONT]

[FONT='inherit']gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, yaşlılık aylığı bağlanmaktadır.[/FONT]
[FONT='inherit']
Ayrıca, 2008 yılı Ekim ayından önce memur olanlardan Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca malul olduğu, yani görevini yapmasına engel bir malullüğünün tespiti durumunda 10 yıl hizmeti olanlara da malul aylığı bağlanabilmektedir.[/FONT]

[FONT='inherit']
Memurlar için uygulanan sosyal güvenlik haklarının kullanılmasında memur için bir kısıtlama bulunmaz. Memur emeklilik koşullarını taşımak kaydıyla isterse engelli, isterse malul, isterse normal emeklilik haklarını kullanabilir.[/FONT]

sayın Mr.NO şimdi 15 yıl mı 18 yıl mı beni bağlayan ya da geçrli olan?

sevgili oturanboğa sizin fikriniz nedir bu konuda?

Kuruma dilekçe veriyorsunuz,dilekçeniz Ankara emekli sandığı müdürlüğüne göderiliyor,engelli raporu ordada sağlık kurulunda incelenip işlem devam ediyor.

kommage

Sonradan sakatlanan ve engelli ola kişiler 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine tabi olurlar:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,

Yani hizmet süreniz 5760 olduğunda 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliği için kurumunuza başvurcaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler...

Üst Alt