Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002'den bu yana BAĞKUR'luyum, kanser hastasıyım. Malulen emeklilik ve tutar?

Duman6Kestik

Yasaklı Üye
Konular
40
Reaksiyonlar
1
04.09.2002 den beri bagkurluyum. 16.02.1961 dogum tarihim. Pankreas kanserine yakalandım. 13 mart 2018 hastanede heyete çıkmak için randevu aldım. Emekli olursam Ne kadar emekli maaşı alırım?

Önce geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Başlıktaki sorma biçimi yanlış. Şu hastalıktan malulen emekli olana şu kadar öbür hastalıktan malulen emekli olana bu kadar diye birşey yok. SGK başvurup onlar sizi yetkili bir sağlık kuruluşuna sevk yapacak orada %60 ve üzeri rapor almanız gerek.

Girişinizin üstünde 10 yıl geçmiş olması ve 1.800 gün prim yatırmış olmanız gerekiyor. Hastalık çeşitleri maaşı değiştirmez kural %60 ve üzeri olmasıdır. Girişinin üstünde 10 yıl geçmiş olup 1.800 gün primi olan malulen emekli olur ancak prim gün sayısı örneğin 3.800 gün olan ile 1.800 gün olanın maaşı aynı olmaz.

Ayrıca kazanç oranına göre prim belirlendiği için primlerinizi de kaç tl gelir göstererek yatırdığınız da maaş oranınızı etkiler.

(bakıma muhtaç derece de malul olan da 10 yıl şartı aranmaz)

İlginiz için teşekkür ederim. 5500 günüm var. Ben sadece alacağım maaşı merak ediyorum

Malulen emekli olanlar ne kadar maaş alıyor?

CemKarakan2

Malülen emekli olanlara şu kadar aylık verilir diye kesin bir durum olmamakla beraber, bu durumu pirim gün sayısı ile pirim miktarı belirler. Şu linkte hesaplama yapılabilir.

CemKarakan2 tarım bagku 782tl esnaf bakur 940 civarı alırsın

Carsamba heyete çıktım. Bugun sonucu aldm ama %falan yazmiyor. Sgkya gonderdik dediler 2 ay sonra cevap gelir dediler. 2 ay ya.bunlar dalga mi geciyor benimle.4 ay heyete cikmak icin bekledim şimdide 2 ay sonra sgkdan cevabı bekleticekler. Ciktim hastaneden gittim sgk ya. Orda sordum 9-10 gündr sonuç cikar mektup gelir dediler. Ben bunların hangi birine inanayım?

BAĞKUR'dan emeklilik müracaatım nasıl olacak ve aylık bağlama tarihi ne olacak?

malulen.jpg

bu mektup geldi.

08.12.2017 tarihinden itibariyle başvurdum. bu 2-3 gün içinde inşallah işyerimi devredicem.
yarın öbür gün devrettiğimde pazarteside sgk da dilekçe vermem gerekiyormuş sanırsam emeklilik için. hemen emekli olur muyum dilekçeyi verdiğim vakit?
aralık ayında başvurdum şimdi mayıs ayındayız toptan 6 aylık maaş mı verirler bana?
şu mayıs ayının 5 yada 6sına kadar dükkanı devredirsem bağkuru ne kadar öderim? nisan ayının ödedim şuan borç gözükmüyor bağkurda

(kafam çok karışık biraz karışık yazdım kusura bakmayın)

1000 tl maaş baglanır bozdur bozdur harca kanka

Üst Alt