Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 işe giriş ve 2400 pirim günü emeklilik şartlarım nedir?

sunnshine

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
1
OturanBoğa

Merhaba, benimde sigorta başlangıç tarihim 2003. 2010 da vergi indirimi ile 1.5 yıl daha calistiktan sonra işten ayrildim. Toplam 2400 günüm var ne zaman emekli olabilirim ? Raporum % 76 bu arada

18 YIL 4000 GÜN PRİME SAHİP OLMANIZ GEREKİR. (2021 yılında emekliliği haketsenizde) 2400 gün priminiz olduğuna göre 1600 gün priminiz eksik anlamına geliyor. Bu şartları taşımak için prim yatırıyor olmak gerekir.

@sunnshine

Bu konuya tam hakim değilim ama eğer doğum yaptı iseniz "DOĞUM BORÇLANMASI" yapabilirsiniz diye biliyorum.

Çalışarak bu 1600 prim gününü de tamamlayabilirsiniz. Eğer çalışma imkanınız varsa tabi? Çalışma imkanınız yoksa da "malülen emeklilik" yolunu deneyebilirsiniz(%76 engelli raporunuz tek bir hastalıktanmı, biliyorsunuz malülen emekli olabilmek için rahatsızlığınızın tekbir hastalıktan olması lazım)

ayDÜNYAvazo

Hayir tek bir hastalık degil. Diabet, diabete bağlı böbrek rahatsızlığı, tansiyon vb . Vergi indiriminden emekli olmak istiyorum 3 evlâdım var borcalandirsam olmazmi acaba

sunnshine

Doğum borçlanması hakkında yeterli bilgiye ihtiyacınız var, mutlaka bu konuya hakim arkadaşlar vardır BURADA.

Tesekkur ederim verdiginiz bilgiler için. Cevap bekleyecegim .

sunnshine
Doğum borçlanması 3 çocuğa kadar, her çocuk için 2 yıla kadar borclanılabilir.
Çocukların doğumu sigorta başlangıç tarihinden sonra olmalıdır.
Ancak doğum sonrası çalışmadığınız süreyi borçlanabilirsiniz. Çalıştığınız süre içinde zaten prim yatmış olacağından aynı süre için borçlanma yoluyla mükerrer prim ödemesi yapılamaz.
Borçlanma prim tutarı sizin tercihinize bağlıdır. Aylık 940 TL ile 6.000 TL arasında istediğiniz miktarda ödeme yapabilirsiniz.

Ufukalp

Anlıyorum cok tesekkur ederim. Simdi vergi indirimi var borclanmayi da ödersem yani aslında şöyle sorayim. Benim nereye başvuru yapip nasil bir yol izlemem gerekiyor ? Bi çok sorum var aslında bu borclanmayi sigortadan nekadar yaptiracagimi ay olarak bana bildirirler değil mi? Birde borclandirma yaptiktan sonra herhangi bir aksilik cikmaz degil mi ?

sunnshine

Emeklilik için tabi olacağınız kriterler:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt