Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 SGK girişi, %52 raporu ve 2600 prim günü olan eşim ne zaman emekli olabilir?

dilek çakır

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
ben bu tablodan pek bişey anlayamıyorum kusuruma bakmayın benim eşim 2003 yılı mayıs ayında işe başladı 2010 yılında trafik kazası geçirerek % 52 oranında sakat kaldı yaşı 32... 2600 prim gün sayısı mevcut bu şartlar altında ne zaman emekliolabilir birde şimdi (itp)yani nedeni belli olmayan trombosit düşüklüğü mevcut hemde hayati tehlike derecesinde bundan dolayıda emeklilik hakkı varmı çünkü çalışması çok tehlikeli hapşırsa dahi beyin kanamasından ölebilir.haftada bir serum alıyor

Evet emeklilik hakkı var eşiniz şuan çalışıyor ise çalıştığı iş yerinden çalıştığına dair belge alarak Maliye mükellef hizmetler birimine vergi indirim hakkı için müracaat etmesi gerekli.
52% raporu ile 3.derece vergi indirim hakkı kazanır ise
19 yıl 4240 güne tabi olur.
../05/2003+19 : .../05/2022 tarihinde emekli olabilir.
Bu tarihe kadar vergi indirim hakkı kazanmalı ve yine prim süresini 4240 güne tamamlamalı..

öncelikle teşekkür ederim cevabınız için ancak 4240 güne yaklaşık 4.5 yıl var toplamda 12.5 yıl yapar buda nasıl 19 yıl oluyor vallahi okadar karışıkki anlamakta güçlük çekiyorum.işyerinde sakat kadrosuna geçti işyeri 30 40 tl falan alırsın demiş acaba bu konudada bi bilginiz varmı ne kadar vergiindirimi alabilir

Emeklilk için iki kriteri de tamamlamak zorundasınız. Hem sigortalılık süresini hem de prim gününü. Prim gününüz tamamlandığında isterseniz çalışmayıp sigortalılık süresinin tamamlanmasını bekleyebilirsiniz...

3. derece sakatlık indirimi maaşta 25 tl gibi bir artış sağlar.

Üst Alt