Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 SGK girişim, %50 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

ERPASSAT

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ticaret meslek lisesini 2003 yaşında bitirdim ve ilk 2003 yılında okuldan sigortam başlamış oldu.
prim yatırmaya 2004 te başladım ara ara 2010 yılına kadar yatırdım bu araların toplam prim günü 1026 gün olmakla beraber sigorta primi 200 tl civarında idi.
2010 yılının sonunda 1.250 tl bedelden yatmaya başladı.
ben kaç yılında emekli olurum.
önceki düşük yatan primlerimin zararı olur mu? olursa nasıl kapatırım.
emekli olduğum yıl benim ne kadar emekli maaşım olur?
şu anda maaşıma 30 tl özürlü olduğuma dair para eklenmektedir.

hastalıgınız ilerleyicimi vergi indirimi aldınızmı

İlk olarak ssk girişiniz priminizin tam yatmaya başladığı 2004 yılı olacak.

Maaşınıza yansıyan tutar için vergi indirim hakkı kazandınız mı? Yoksa iş yeriniz mi size veriyor bu hakkı? Ayrıca Raporunuzun olması erken emekli olacaksınız anlamına gelmez hemen vergi indirimi için müracaatınızı yapın ve 50% raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 20 yıl 4400 güne tabi olursunuz
gün/ay/2004+20: .../.../2024 yılında emekli olabilirsiniz.

Emekli maaşı hesaplaması tam bir karmaşa 2024 yılına kadar ne olacağınız bilemeyiz.

ptt şifresine geçmeden sgk dan aldığım hizmet dökümanında 3600 prim ile 15 yıl 10 yılı sigortalı olmak koşulu ile idi.
2004 de yatmaya başladı fakat 2006 yılında makromarkete işe girdiğimde defterdarlığa özürlü olduğuma dair raporun aslını verdiler ve o zamandan beri vergi indirim paramı 20 tl alıyorum şimdi ise bu bedel 30 oldu,
şimdi ben ne zaman emekli olurum

5510 sayılı yasa ile kademeli geçiş oldu artık 15 yılda emekli olmak zor. Şu tabloya bakarsanız daha iyi anlarsınız:

2008_oncesi.PNG

Siz bizzat maliyeye müracaat edip vergi indirim hakkı kazandıysanız erken emekli olabilirsiniz. Sadece rapor sizi erken emekli etmez iş yerinize veya maliyeye müracaat edin maliyeden alınmış vergi indirim hakkınız var mı yok mu?

Var benim hakkım raporun aslı ankara defterdarlıkta

Defterdarlıktan elfe edilmiş 3. derece sakatlık indirimi varsa, emekliliğiniz ssk (4a) statüsünde gerçekleşecekse (son 12520 primin fazlası hangi statüde olacaksa, emekliilik de o statüde olacak), emeklilik için İlker'in dediği gibi 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 gün prime tabisiniz.

Bugüne kadarki sigorta primlerine vs. müdahale edemezsiniz. Bundan sonra yüksekten yatırılması yeterli. Geçmişi dert etmeyin yani.

Emekli maaşına gelince, bugünden bunu kestirmek imkansız.

Üst Alt