Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 SGK girişim, %63 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

menizzinem

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar100de 63raporum var benim sigorta girişim 2003 ödenen pirimimse 1600 ben 1800 gün pirimi tamamladıgım zamam malulen emeklilik için başvuru hakkına sahip oluyormuşum eger basvuruda bulunursam ne kadar maas alırım acaba bilgilerinizi bekliyorum

İlk işe başladığınızda rapor oranınız 60% ve üzeri ise 1800 günü tamamlasanız bile malulen emekli olamazsınız. İlk işe başladığınızda rapor oranınız atıyorum 45% olsun ilerleyen yıllarda da rahatsızlığınız arttı ve 63% oldu o zaman malulen emekli olabilirsiniz.Bu şartları taşıyor iseniz malulen emekli olmak için de bazı şartlar var 10 yıl 1800 gün ve 60% üzeri raporunuz olmalı..

100/63 saglık kurulundan raporum var ne zaman emekli olurum

100/63 raporum var sigorta girisim 2003 raporu ise 2012 de aldım 1703 gün sigortam var

10 sene şart 2003 giriş 2013 de oluyor primde dolunca raporu çalışmaya başladıktan sonra aldığınız için makamlarda uygun görürseki görmek mecburiyetinde malülen emekli olabilirsiniz seneye

Malulen emeklilk için SGK maluliyet cetveli'ne göre malul olmayı şart koşuyor. Eğer bu duruma uygunsanız, 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün primle malulen emekli olaiblirsiniz (eğer
Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık var ise, o zaman 10 yıl şartı aranmaz)

Eğer maluliyet cetveli'ne göre malul değil ve/fakat sakatlık oranı cetveli'ne göre % 60 ve üzeri rapora sahipseniz, o zaman malulen emekliliğinizi reddedecek SGK'ya karşı dava açacaksınız: http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Üst Alt