Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ile emeklilik şartlarım nedir?

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Merhaba

26/09/2018 Tarihinde Tavuk Karası Hastalığından % 75 Rapor Aldım
Dün de Maliyeye Gidip Vergi İndiriminden Faydalanmak Evrakları Verdim

Sormak İstediğim Soru Şu: Ankara Tavuk Karası Hastalığından Rapor Oranını Düşürür mü

1900 Gün Sigortam Var Ve Sigorta Girişim 2003
Malülen Emekli Mi Olsam Raporum Herhangi Bir Oran Düşmediği Takdirde Yoksa 4000 Günü Bekleyip Öylemi Emekli Olsam
Malülen Emeklilik ve Normal Engelli Emeklilik Maaşları Ne Kadardır Bilgisi Olan Var Mıdır .

ibrahimhuzeyfe

Malulen emeklilik mümkün değil şu anda. Çünkü maluliyet cetveli'ne göre malul durumda sayılmak şartı vardır.

Siz 2. derece sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Hocam Beni SGK dan Aradılar Raporunuz Aynı Oranla Gelirse 1800 Gün Üzerinde Emekli Olabilirsiniz Dediler Ama Çalışamazsınız Dediler Buda Benim İşime Gelmedi Peki Hocam Engelli Emekli Maaşı NEDİR Acaba Şuan

retinitis pigmentosa yani tavuk karasından oran düştüğü oluyor mu ankarada tam tanı vizyon sağ göz 0,2 sol 0,1 bilateral retinitis pigmentosa görme alanında geniş skotom yazıyor raporda

Vergi İndirimi İle Emeklilik İçin Kalan Günleri Hesaplatmak

Arkadaşlar Sormak İstediğim Bir Soru Şimdi % 75 Raporlu Olan Vergi İndirimi Kağıdım Ankara'dan Gittiği Gibi Gelse Ben Emeklilik Günlerimi Hesaplatmak İçin Günümün Ve Yılımın Dolmasını Bekleyeceğim Yoksa Geldiği Gibi Gitsem Ben Günlerimin Hesaplatılmasını İstiyorum Desem Dilekçemi Versem Ve Gün Saysam Olur MU Aranızda Bunu Yapan Varmıdır Benim Hesaplamalarıma Göre Daha 4 Senem Var .

@ibrahimhuzeyfe
2. derece vergi indiriminiz onaylandığı takdirde erken emeklilik için 18 yıl 4000 gün prim şartlarına tabi olursunuz.
Ancak bu 18 yılın hesabı 18 yaşınızı doldurduğunuz 08.06.2005 tarihinden itibaren başlar.

08.06.2023 tarihinde sigorta süreniz dolmakla birlikte yeterli prim gün sayınız olmayacağı için o tarihte emekliliğiniz mümkün olmayacak.
1900 günüm var demişsiniz, yani 2100 gün prim eksiğiniz mevcut, bu da hiç kesintisiz 5 yıl 10 ay yapar.

Yani yukarıda dediğiniz gibi 4 yıl değil kesintisiz çalışır ve priminizi tamamlarsanız ancak 6 yıl sonra emekli olabilirsiniz.
SGK'ya gidip gün hesaplatma gibi bir şeye gerek yoktur, onların da söyleyeceği budur.

Ufukalp Şuan ki Sigorta Günüm 2058 Oldu İşin Bu Kısmı Tefarruat Askerliğimide Saydırırsam 460 Ta Öyle Düşer Sanırım Yine En İyi İhtimalle 4 Küsür Yıl Yapar Benim Merak Ettiğim Bir Konu Daha Var Yardımcı Olursanız Sevinirim Emeklilik Yaklaştığında Prosedür Sil Baştan Mı Olur Tekrar Rapor Tekrar Vergi İndirimi Filan İstenir Mi Acaba Yoksa Şuan Almış Olduğum Rapor Ve Almış Olacağım Vergi İndirmi Oranı Yeterlimidir.

ibrahimhuzeyfe
Vergi indiriminiz sürekli olarak onaylandığında emeklilik zamanınız gelince sizden ayrıca hiç bir şey istenmeyecek.

Engelli Emeklilik

ŞAHİN ÇELİK hakkında düzenlenen 26/09/2018 tarih ve 5090 sayılı sağlık kurulu raporu Merkez Sağlık Kurulunca incelenmiş, çalışma gücünün yüzde yetmişbeşini(%75) kaybettiği, ve başvuru tarihinden (01/10/2018) itibaren, adı geçenin 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 31 inci maddesine göre engelliler için uygulanan engellilik indiriminden yararlanmasına karar verilmiş olup; rapor aslı ekte gönderilmiştir.

Bilgi edinilmesi, gereği ve durumun hizmet erbabının tabi bulunduğu işverene tebliğini rica ederim.

Bu Benim Emekliliğim İçin Yeterlimidir Süreli Süresiz Birşey Yazmıyor Çünkü Ben Bunun Orjinal Çıktısını Alsam Kafi Olur Mu Arkadaşlar Bu T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı Yazdığı Yazı Adıma Yardımcı Olurmusunuz

Buda İş Yerime Gelen Yazı
Personellerinizden Şahin ÇELİK hakkında Sivas Numune Hastanesi tarafından düzenlenen 26.09.2018 tarihli ve .... sayılı, sağlık kurulu raporu Bakanlığımız Merkez Sağlık Kurulunca incelenmiş adı geçenin çalışma gücünün (% 75) yetmiş beşini kaybettiği, Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığından alınan 08.05.2019 tarih ve 66888 sayılı yazısından anlaşılmış olup, sağlık kurulu raporları ve Bakanlığımız yazısının bir örneği ilişikte gönderilmiştir.

Bu nedenle, adı geçenin ücretlerinin vergilendirilmesinde 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu'nun 31 inci maddesine göre başvuru tarihinden (01.10.2018) itibaren, ikinci derece engelliler için tespit edilmiş bulunan engellilik indiriminden faydalandırılması gerekir.

ibrahimhuzeyfe
Evet bu belge sizin erken emekliliğiniz için yeterlidir. Herhangi bir süre kısıtlaması zikredilmediği için süreklidir.
Hayırlı olsun.
Belge çıktısını emeklilik başvurusu sırasında SGK'ya ibraz etmeniz yeterlidir. Onlar zaten vergi dairesine teyit ettirmekteler.

Ben Heyete Girdim %75 Oran Verdiler Vergi İndirimi Oranımıda Ankara Onayladı Olduğu Gibi Şuan 3 yıl 7 Ay Gün Sayıyorum Engelli Emekli Olmak İçin

Engelli Emeklilik Malülen

Merhaba

Yüzde 75 Raporum Var
Vergi İndirimim de Var Ankaradan Onaylı Ş
imdi Engelli Emekli Olmama Daha Var 20/11/2003 Sigorta Girişim 08/06/1987 Doğum Tarihim 2860 Sigorta Gün Sayım Bulunmaktadır
Askerliğide Yatırırsam 110 Günüm 2003-2008 Arası Geri Kalan Günlerim İse 2008 2750 gün Sonrasıdır
Şimdi Mevcut Durumda Direkt Malüliyet Üzerinden Emekli Olayım Desem Maaşım Ne Kadar Olur Acaba Bilgisi Olan Varmıdır

Önümüzde Ekpss Sınavı Bulunmaktadır Memuriyet Konusunda Bir Gelişme Olmazsa Eğer Malülen 1800 Gün Üzerinden Emekli Olmak Mı Mantıklı Yoksa Vergi İndirimi Üzerinden Emekli Olmayı Beklemek mi Mantıklı Olur

Değerli Arkadaşlarım Yardımcı Olurmusunuz Rica Etsem Maaşım Hep Asgari Ücretim Üzerinde Yattı Mevcut 2020 de İse Net Maaşım 2900 Tldir

İşe giriş tarihinizdeki statünüz burada önem taşıyor.
20/11/2003 tarihinde işe engelli statüsünde ve engellilik raporuna istinaden girdiyseniz ve vergi indirimine müracat ederek hak kazandıysanız malülen emeklilik hakkınız bulunmamaktadır ve keza askerlik borçlanması da....18 yıl 4000 gün mevcut tabi olduğunuz emeklilik gün sayısıdır.

Üst Alt