Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ile emeklilik şartlarım nedir?

semih118

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir sürü şey okudum kafam iyice karıştı. Siteye üye olup sorayım dedim en iyisi.

Ben bipolar hastasıyım 4-5 senedir düzenli tedavi görüyorum. Bu erken mi malulen mi ne emeklilik imkanı varmış sanırım %40 ve %70 arası rapor alınırsa. Birde 1800 gün prim ve 10 yıl sigortalılık lazımmış. Eksik günler borçlanılabiliyormuş.

Doğum Tarihim 18.06.1986

SGK sitesinden sorguladım GÜN 1350, KAZANÇ 66.146.40 yazıyor benim.

4/A girişi 15.09.2003 Uzun Vade Gün Sayısı 165
4/B Tescil tarihi 29.11.2012 Toplam gün 1185

Ne zaman emekli olabilirim yada varsa eksiklerim neler, ne kadar maaş alırım tahmini?

Çok teşekkür ederim yardımcı olan herkese :)

Bahsettiğiniz 1800 gün sadece malulen emeklilik için geçerli ve maluliyet cetveli'ne göre tek hastalıktan %60 rapor olmalı,

diğer bahsettiğiniz 40 70 rapor arası emeklilik ise vergi indirimi ile erken emeklilk bunun içinde enaz 3600 gün gerekli

2008_oncesi.PNG

18.06.1986 + 18 = 18.06.2004 emekliliğe temel sigorta başlangıcı. 4c-b Bağkur statüsünde emeklilik şartları (emeklilik zamanı alınacak rapordaki oran belirleyici olacak): [FONT=sans-serif] [/FONT]

bagkur.PNG

OturanBoğa

Sağolun cevap için Bülent bey. Bu konulara çok uzağım ondan anlaması zor oluyor :)) Bi ara doktorum kendisi demişti emekli olmayı düşündün mü vs diye ama pek incelememiştim o zaman.

Mesela %40 rapor alırsam 2 yıl daha beklemek gerekiyor ama mesela %60 rapor alırsam emekli olabiliyorum öyle mi? Peki alınacak maaş konusunda bir bilgi alabiliyor muyuz acaba? :))

Üst Alt