Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ile ne zaman emekli olabilirim?

ozkbnc83

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ii günler şu an çalişiyorum öğretmenim daha önceden 2003 tarihli sigorta girişim 1800 gün prim var . sorum ne zaman emekli olurum vergi indirimi şartı kalktı diye duydum . yardımcı olursanız çok sevinirim.

bir de şunu sormak istiyorum. vergi indirim alamazsa engelli kişi 60 yaşını mı beklemek zorunda emekli olmak için . tşk

Eğer çalışamayacak durumda ise SGK ya malülen emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.
Malül sayılacak derecede bir rapor alırsanız emekli olabilirsiniz.

malüllük bir durum yok şu an . vergi indirimi olmadan 2008de çıkan yasaya göre emekli olma hakkı ortadan kalkmış oluyor gibi gözüküyor

Şöyle anlatayıım,

-Vergi indirimine bağlı engelli emekliliği için;

Eğer elinizde güncel bir sağlık raporu yoksa,şirketinizin bağlı olduğu vergi dairesine vergi indirimi için başvurmanız gerekiyor.
Bunun için işyerinizden orda çalıştığınıza dair belge,nüfus cüzdanı ve 2 adet fotoğraf gerekiyor.
Vergi indirimi almanız durumunda,
*Sigorta girişiniz 05.08.2003 tarihinden önce ise 1.derece vergi indirimi alırsanız 15 yıl 3600 gün,2.derece vergi indiriminde 17 Yıl 8 Ay 3920 gün,3.derece vergi indiriminde 19 Yıl 4240 şartına tabi olursunuz.

*Sigorta girişiniz 05.08.2003 tarihinden sonra ise 1.derece vergi indirimi alırsanız 15 yıl 3600 gün,2.derece vergi indiriminde 18 Yıl 4200 gün,3.derece vergi indiriminde 20 Yıl 4400 şartına tabi olursunuz.

1.Derece vergi indirimi için %80 veya üzeri,2.derece vergi indirimi için %60-79 arası,3.derece vergi indirimi için %40-59 arası bir rapor almanız gerekiyor.

-Malülen emeklilik için,SGK ya malülen emeklilik için başvuru yapmanız gerekiyor.SGK sizi hastaneye sevk edecek.Malül derecede rapor alırsanız malülen emekli edecek.

Yeterince açıklayıcı oldu sanırım.

Üst Alt