Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi ile ne zaman emekli olabileceğim?

afitap

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben de bir konu hakkında danışmak istiyorum.

sigorta girişim 2003
2 sene ara verip 2005 ten beri aynı isyerinde calısıyorum.
2006 da raporum sağlık bakanlığı tarafından % 45 ten % 36 ya düştü .
2 ay kadar önce yeni ameliyatımdan sonra yine basvurdum. ve % 44 olarak gönderdiğim rapor aynı sekilde bugün geri geldi. üçüncü derece vergi indiriminden yararlandırılması gerekmektedir diyor. (raporum sürekli).

benim sormak istediğim. buna göre ben ne zaman emekli olurum ( arastırdıgım kadarıyla 2003+19 yıl=2022 doğru mudur)
ayrıca erken emekli olundugunda emekli maası normal emekli maası tutarından cok az oluyor deniyor, dogrusu nedir.
ve ben dedğim dogru ise 2022 ye kadar calısıp sonra sgk ya mı basvurmam lazım.
son bir soru daha. eger emekli olursam ve calısmaya devam edersem sadece calıstıgım yerden maas alıp emekli maasım yatmaya devam eder mi?

konuyla ilgili bilgilendirme yaparsanız sevinirim.

*Hangi ayda işe girdiniz belirtmemişsiniz şu tablo işinizi görecektir.
2008_oncesi.PNG

*Erken emekli olmak maaşınızı düşük yapmaz emekli maaşınızın yüksek olmasını istiyor iseniz ssk prim ödemelerinizin en az 3500 tl ve üstünde ödenmesi gerekli.. Asgari ücretten ödeme yapılıyor ise iler de emekli maaşınız da düşük olur..
*Prim sayınızı ve gününüzü tamamladığınız vakit SGK ya emekli olmak için müracaat edeceksiniz.
*Emekli olduktan sonra çalışma hayatına atılabilirsiniz hem emekli maaşınızı hem de çalışarak hak ettiğiniz maaşı alırsınız.

İlker Bey yanıtınız için teşekkür ederim. Ssk primimiz tavandan ödeniyor. tabi ozamana kadar işten ayrılmazsam maaş ta sıkıntı yaşamayacagımı anladım. hangi ay olduguna emin olamadığım için ay ı belirtmedim, şimdi baktım temmuz 2003 sigorta girişim olmuş

O halde tablodaki 17 numaralı kritere tabi olacaksınız

Üst Alt