Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi ile ne zaman emekli olurum?

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Ssk girişim 2003 4/A ssklıyım 3015 günümvar 96/98 döneminde 18 ay askerlik yaptım askerliği ödersem geriye çekermi emekliliğimi bilgisi olanvarsa teşekkür ederim

SSK öncesi askerlik yaptığınız için borçlanma ile 18 ay sigorta başlangıç çekmesi olur. 18 aylık askerlik borçlanma miktarı ise[FONT=georgia] 540 gün 10.238,40 T.L,[/FONT]

40 la giden raporum 40 la onaylanmış

40 vergiindirimimvar emekli olurken ssk puroblem çıkarırmı

hayır yüzde 40 yeterli zaten hayırlı olsun

Vergi indiriminiz süresiz ise, her hangi bir sıkıntı yaşamazsınız.

Müsaitsenız bir şey danışmak isityorum.

% 45 engelli raporum var 8831 toplam gün sayım var sgk sitesiden bakınca 1900 tl maas bağlanır yazıyor ama bazı arkadaşlar engelli aylığı daha düşük olur bu kadar maas alamazsın diyorlar.Sizden ricam döküm göndersem bir bakabilirmisiniz .Şimdiden teşekkürler.

prim gun ve miktari onemli olan. burada 800 TL den 3500 TL ya kadar emekli maasi baglananlar var. Engelli oldugun icin az maas baglanmaz; prim gun vem iktarin az olursa az maas baglanir.

merhaba benimde bu konu ile ilgili bir sorum olacak bilen biri varsa yanıtlamasını rica ederim. 6251 çalışma günüm var vergiden muaf ve %40 rapor ile emekli olabilirsin dediler. birkaç rahatsızlığım vardı hastaneye gittim bana %41 rapor verdi. hatta raporu daha 28.07.2017 cuma günü aldım. fakat raporda sürekli kısmı işaretli değilde rapor geçerlilik süresi 1 yıl yazıyor. bu durumda yine emekli maaşı bağlanırmı acaba

merhaba benimde bu konu ile ilgili bir sorum olacak bilen biri varsa yanıtlamasını rica ederim. 6251 çalışma günüm var vergiden muaf ve %40 rapor ile emekli olabilirsin dediler. birkaç rahatsızlığım vardı hastaneye gittim bana %41 rapor verdi. hatta raporu daha 28.07.2017 cuma günü aldım. fakat raporda sürekli kısmı işaretli değilde rapor geçerlilik süresi 1 yıl yazıyor. bu durumda yine emekli maaşı bağlanırmı acaba

Ergunanıl

Merhaba, Raporunuz süreli olarak çıkmış. Rapor emeklilik şartlarını yerine getirdiyseniz emeklilik için baş vura bilirsiniz. Fakar çok önemli bir ayrıntı var. Rapor süreniz bittiğinde Emekli maaşınız kesilir. Rapor süresi bitmeden 45 gün önce tekrar heyete girip rapor alıp onu tekrar onaya göndermeniz gerekmekte.

Maliye yeni güncel rapor istiyor eski tarihli raporları kabul etmiyorlar

çok teşekkür ederim herkes birşeyler söyledi bende buraya üye olup bilgi almak istedim. neticede burda illa bilenler vardır diye düşündüm yanılmamışım. kafamı karıştıran çok oldu maaş alamazsın ama diğer sosyal haklardan yararlanırsın dediler. rapor emeklilik şartlarını yerine getirdiyseniz demişsiniz burayı tam anlıyamadım. ne gibi şartlar

01.08.2017 tarihi itibariyle hesaplanan Aylık : 1891.81

Gösterge 9475 Ortalama Yıllık Kazanç 13,370.40 Ortalama Aylık Kazanç 4,080.90
Aylık Bağlama Oranı 75.00 Aylık Bağlama Oranı 2 63.00 Aylık Bağlama Oranı 3 49.06

Hizmet Kütüğü Diğer Günler Toplam
2000 Öncesi 2985 2985
2000-2008/10 Arası 3056 3056
2008/10 Sonrası 2790 2790
Toplam 8831 8831

Ümit Kurtuluş

çok teşekkür ederim herkes birşeyler söyledi bende buraya üye olup bilgi almak istedim. neticede burda illa bilenler vardır diye düşündüm yanılmamışım. kafamı karıştıran çok oldu maaş alamazsın ama diğer sosyal haklardan yararlanırsın dediler. rapor emeklilik şartlarını yerine getirdiyseniz demişsiniz burayı tam anlıyamadım. ne gibi şartlar

Ergunanıl
Merhaba,

SGK giriş yılınıza ve Vergi indirimi raporunuzun oranı na göre hizmet şartları belirlenir. Aşağıdaki resme bakarak SGK giriş yılınız ve rapor oranınıza göre hizmet şartlarına baka bilirsiniz. Yanlız dediğim gibi rapor süreniz bitince emekli maaşı ödemeniz durur.

2008_oncesi.PNG

Ümit Kurtuluş

benim 21 yıl çalışmışlığım var 6251 gün vergi dairesi beni hastaneye sevk etti ordan %41 raporu aldım şimdi ankaraya raporum gidecekmiş bekliycekmişim. herhangi başka birşey yapmam gerekiyormu

Ergunanıl
Raporunuz ankadardan vergi indirimi ilen geldiğinde sürelimi süresizmi o önemli. 1996 girişiniz sanırım eğer bu tarihte 18 yaşından önce sigortanız var ise sgk saymıyor 18 baz alıyor. Eğer Bu tarihte 18 yada daha büyükseniz hizmet şartlarını yerine getirmiş oluyorsunuz. SGK vergi indirimi raporunuz ilen baş vurup emekli olmak istediğinizi belirtçeksiniz. sonra iş yerinizden çıkış için kağıt vericekler onunla çıkış yapıp TAZMİNATINIZI alıcaksınız. Bakın SGK kağıdından önce şirkette birşeye imza atmayın. Çıkışınızı alınca tekrar sgk gidip emeklilik dilekçesi vericeksiniz.

Raporunuz süreli ise süre bitiminde emekliliğiniz kesilicek ve tekrar baş vurmanız gerekicek. hastane rapor ankara işlemleri tekrardan. Eğer rapor süresiz gelirse birşey yapmanıza gerek yok keyfini sürün emekliliğin.

Vergi indirimini daha almadım.Rapor malatyadan aldım acaba İstanbul vergi dairesi bunu kabul edermi onu merak ettim.

Ümit Kurtuluş

kusura bakmayın sorularımızla boğuyoruz ama inanın hiç bilmediğim konular bütün hizmet şartlarımı yerine getirmişim dediğinize göre 96 girişliyim o zamanda 18 yaşındaydım. şimdi anladığım kadarıyla ankaradan sgk vergi indirimi raporum gelicek ondan sonra bu rapor ile sgk ya başvurucam doğrudur dimi

Maliye roporunuzu düşürebilirde hevesinizi kırmak istemem ama çoğunun vergiindirimini düşürüyor maliye

Diyelimki maliye düşürmedi Ben normal şartlarda olursam yası tamamlarsam 2000 tl alacağım ama günüm ve primim doldu toplam 8831 gün acaba maas engelli emkliğinde düşüyormu onu mrk ediyorumTesekürler.

ANGEL2
Merhaba esma nur hanım,

Çevrenizde konu hakkında bilgisi olmayan insanlar size doğru bilgiler vermemiş. Muhtamelen uzun süredir de bu böyle ki aynı soruyu emin olmak için tekrar tekrar soruyorsunuz.

Net ve kesin bilgilerdir.

1) Vergi indirimi ilen emekli olduğunuzda maaşınız düşmez.
2) Normal emeklilik ilen Vergi indirimi ilen olan emeklilik arasında maddi hiç bir fark yoktur. Vergi indiriminin avantajları vardır. Hem yaş beklemez hem ABO oranlarında %40 olan 2000-2008 Eylül arası %60 olur.
3) Yaşı bekleyip normal emekli olayım daha fazla maaş alırım düşüncesi çok yanlıştır.

Ne zaman emekli olurum? (III. derece, 3100 gün, 28.1.2003 girişle)

Ucuncu derece vergiindirimim var, 4/A ssklıyım, ssk girişim 28_01_2003, 3100 günüm var. 96/98 döneminde 540gun askerlik yaptım yardımcı olacağınız için teşekkür ederim

ozgun37ozgun
3.derece vergi indiriminle 4240 gün 19 yıl sgk'lı olma şartları ile 2022 yilında emekli olabilirsiniz.

Askeliği borçlanırsam 540 gün ssk başlangıcım askerden sonra geriye çekermi

@ozgun37ozgun

Normal şartlarda çekiyor,fakat engelli emekliliğinde çekiyomu bir bilgim yok,bu konu hakkında bilge adam @OturanBoğa'bülent beyden bilgi alsak daha yerinde olur,zira bu konuda benim bilgim yetersiz.

Üst Alt