Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ve % 45 oranla emeklilik şartlarım nelerdir?

okancmr

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Herkese selamlar,Bilgisi olan arkadaşların şu konuda yardımlarını rica edeceğim;

İşe giriş tarihim 08.10.2003 sgk toplam prpim gün sayım 3,000 ve 2007 yılında geçirdiğim bir rahatsızlıktan dolayı % 45 oranda sürekli ibareli rapor aldım ve yaklaşı 2 ay önce vergi indiriminden faydalanabilmek için başvuruda bulundum gelecek olan cevabı bekliyorum.

Site içerisinden takip ettiğim kadarıyla benim durumumda olan kişiler 6480 gün ile erken yaşlanmadan faydalanarak erken emeklilik hakkı kazanıyor. Peki bu şekilde faydalanıp emekli olduğumuz zaman aldığımız emekli maaşı normal yollardan emekli olan sigortalılarla ayımı oluyor? yoksa büyük bir uçurum mu var maaşlar arasında ?

Bilgisi olanların bilgilerini paylaşmasını rica ederim.Şimdiden teşekkürler.

Not. raporumun açıklaması şu şekilde Serebral avm+epilepsi+sol hemiparazi tüm vücut fonksiyonları kayıp oranı % 45 bu oranları olan rapor merkez sapğlık kurulu tarafından düşrülürmü? rapor tarihi 2007

İlk işe girişte 18 yaşınızdan gün almış olmak kaydı ile ve 45% raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz, 20 yıl 4400 güne tabi olursunuz. 08.10.2003+20 : 09.10.2023 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz. 6480 gün hesabını nasıl buldunuz bilemiyorum ama engelli emeklide olsanız normal sağlam birey gibide emekli olsanız emekli maaşınız aynı şekilde hesaplanır. Biz diyoruz ki hemen emekli olmak en karıdır.

Merhaba öncelikle cevap için teşekkür ederim ilk sigorta girişimde 22 yaşındaydım ve şu 6480 gün bilgisini aşağıdaki yazıdan buldum ama nekadar doğrudur bilemiyorum ;

Doğuştan özürlü olanlar...
· a-) 5510 sayılı Kanun’un yürürlüğe girdiği tarihten önce 5434 sayılı Kanun
hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başlamadan önce
ilgili mevzuatına göre alınmış ve en az yüzde 40 oranında özürlü olduklarını
gösterir sağlık kurulu raporu bulunanlar ile en az yüzde 40 oranında doğuştan
özürlü olduklarını belgeleyenlerden aylık talep tarihinde bu Kanun’un 4’üncü
maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında sigortalı olanlara; en az 5400
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş ya da emekli keseneği ödenmiş
olması kaydıyla, istekleri halinde bu madde hükümleri esas alınarak yaşlılık aylığı
bağlanacaktır.
Sonradan özürlü olanlar...
• b-)Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca
usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi
sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
• a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
· b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, gün uzun
vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli
olacaklardır.

Tabi birde şu şekilde bir sıkıntı var; diyelimki merkez sağlık kurulu rapor oranımı düşürdü araştırdığım kadarıyla sıkça yapıyorlarmış düşürme işini, ne yapabilirim hangi yolları izlemem gerekli?

okancmr,
Hangi statüden emekli olacaksınız? Sizin verdiğiniz bilgiler memurlar için olanı, ilker abinin verdiği bilgiler ssk için... -ssk'dan emekli olacaksanız vergi indirimi almanız şart, diğer statülerden olacaksanız şart değil-
Elinizdeki raporu kabul etmezler, yeni alacağınız raporda hastaneden düşük oran alırsanız İl Sağlık Müdürlüğüne, hastaneden % 40 ve üzeri alırsanız ama Ankara'da düşerse bu oran defterdarlığa itiraz etmelisiniz...

ssk dan emekli olmak için 2007 yılında aldığım %45 oranda sürekli rapor ile temmuz 2013 de vergi indirimi için başvuruda bulundum cevap beklemekteyim. Sizin yazdığınızdan şu sonucu çıkarabilir miyim ;3. derece vergi indirimi alır isem 20 yıl 4400 gün olarak emekli olabiliyorum değil mi? hastalığımım doğuştan veya sonradan olması bu süreyi etkilemiyor anladığım kadarıyla?

Tekrar selamlar, Ben raporumu vergi dairesine hastalığımla ilgili epikiriz, röntgen, emar vs tanı materyalleri elimde olmadığı için tek olarak gönderdim. Yani işin özeti rapor tek başına merkez sağlık kuruluna gitti bu şekilde giden raporların değerlendirme sonuçları hakkında bilgisi olan var mı ? direk düşürülüyor mu yoksa başvurana gerimi gönderiliyor bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?

okan bey 2007 de aldığınız raporla 2013 de vergi indirimi için yaptığınız müracaat defterdarlık tarafından kabul edildi ve yeni rapor istenmedi diye anladım doğrumudur

Hayır raporu 2,5 ay önce gönderdim cevap bekliyorum, ama epikriz vb raporlar elimde olmadığı için gönderemedim.

Arkadaşlar tekrardan selamlar, bugün eviss sisteminden raporumun akıbetini öğrenmek için baktım ve %45 oranlı olan raporum merkez sağlık kurulunda rapor oranı değiştirilmeden onaylanmış, inşallah vergi indiriminden faydalanmak isteyen tüm arkadaşların raporları da değiştirilmeden onaylanır ve kimse hak kaybına uğramaz. Raporun iş yerine gönderildiği yazıyor , bilgisi olan arkadaşlar varsa eğer; benim maaşıma ne kadar bir artısı olacak onaylanan %45 vergi indiriminin, şimdiden teşekkür ederim.

Hayırlı olsun :) Maaşınıza 28 TL gibi bir katkı sağlar

Çok teşekkür ederim Oturan Boğa, bu 28 TL olan tutar asgari ücret üzerinden sigortası yatanlar için midir, yoksa maaş yükseldikçe bu indirim tutarı da yükseliyor mu ?

Sonradan engelli olanların emekliliği

Arkadaşlar merhaba,
benim kafamı kurcalayan birşey var; sigorta başlangıcım 08.10.2003 toplam gün sayım 3132 engelli raporu aldığım tarih 2008 yılı ben şimdi ;
4400 gün ve 20 yıllık sigortalılık ilemi emekli olacağım yada sonradan engelli olduğum için ; 6480 gündemi emekli olacağım ? bu arada rapor oranım %45 sürekli ve vergi indirimim var.

bu soruyu tekrar sormamaın nedeni aşağıdaki linkte şöyle bir bilginin olmasıdır,
çalışmaya başladıktan sonra engelli olanlar %40-%49 arası 6480 gün sigortalılık doldurmak şartı ile emekli olabilirler yazması konu hakkında daha sağlam bilgileri olanların yardımlarını rica ederim.
SSK Özürlülerin Emeklilik Şartları

Dolaşıp kafanızı karıştırmayın... O 6480 prim şartı memurlar için.

Teşekkür ederim oturan boğa içim rahatladı.

Üst Alt