Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ve %46 raporla ne zaman emekli olabilirim?

BARİS.SAGLAM

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba,

%46 devamlı raporum var.
1850 gün prim ve 09/2003 sigorta giriş. ancak son 770 günü engelli indirimi alıyorum öncesinde hastalığım olan bipolar bozukluk teşhisi henüz konmamıştı.
sorum şu, sonradan özürlü katogorisine mi dahilim. emeklilik için kaç yıl ve prime ihtiyacım var.
teşekkürler. sağlıklı günler.

Özel sektörde çalışıyor iseniz.
Öncelikle vergi indirimi almanız şart
Vergi indirimi alırsanız 20 yıl 4.400 güne tabi olursunuz
09/2023 tarihinde emekliliği hakedersiniz.

evet özel sektör ancak dediğim gibi son 770 günü vergi indirimi alıyorum.
okuduğum şu makale beni ikileme düşürdü bende sizin gibi emeklilik tablosuna göre hesaplıyordum.
[h=3]3-Sonradan özürlü olanlar[/h][FONT=Verdana]Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;[/FONT]
[FONT=Verdana]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]
[FONT=Verdana]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,[/FONT]
[FONT=Verdana]gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.[/FONT]

Onlar 2008 sonrası girişliler için geçerli
Sizin şartlarınız o değil

Üst Alt