Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ve %55 raporla ne zaman emekli olabilirim?

özgür ç.

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
bağkur meslek başlangıç tarihi 17.07.2003 tescil durumu terk etmiş sigortalı.
son basamak tarihi 01.08.2004 ylı.
2014.08 de ssk ya girişim var şu an devam ediyor. 375 gün prim ödemişim

ayrıca yüzde 55 engelli raporum var.

nasıl emekli olurum.
saygılar

19 yıl 4240 prim gün sayısına tabisiniz.
17.07.2003 + 19 = 17.07.2022 tarihinde 4240 gün prim ödemiş olmak şartı ile emekli olabilirsiniz.
Ancak bunun için vergi indirimi almanız şart.

Malulen emeklilik için 10 yıl ve 1800 gün prim şartı aranır.

cevap için teşekkürler

aradığım cevap buydu teşekkürler hocam

merhaba emekli olurken sigorta başlangıç iş hayatı bağkurdan başlasa o temel alınmazmı yani önce bağkurluydum şimdi ssk lıyım en baştan anlatıp size sorsam daha iyi olacak

bağkur meslek başlangıç tarihi 17.07.2003----son basamak tarihi 01.08.2004

ssk İşe Giriş Tarihi 18.08.2014-----Uzun Vade Gün Sayısı 1222
%60 engelli raporu ve vergi indirimim var
heyet rapor tarihim 04.09.2012 lütfen sonuç ne olur söylermisiniz. korktuğum nokta şu ki heyet raporum ssk dan önce!

özgür ç.

Emeklilikte son ödenen 2520 güne bakılır.hangi statüden prim ödendiyse emeklilik o statüden gerçekleşir.
eğer günler eşitse son 1261 gün hangi statüden olduğuna bakılıp emeklilik o statüden olur.

yani ben ne zaman emekli olabiliyorum hocam?

yani ssk başlangıcının rapordan sonra olması sorun değilmi?

özgür ç.

Malulen emekli olabilmenin ön koşulu ilk kez (Bağkur ya da ssk fark etmez) sigortalı olduğunuz tarihte malul sayılmanızı gerektiren %60 ve üzeri raporunuzun olmaması, bu sakatlığın sigortalı olduktan sonra ortaya çıkmış olmasıdır. Sizin %60 raporunuz ilk kez sigortalı olduğunuz tarihten önce ise, zaten malulen emekli olamazsınız (ayrıca malulen emeklilikte %60 raporun olması yeterli değil. kişide maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı olması şarttır)

Siz raporunuza karşılık erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız. Bu statüde emeklilikte ne zaman engelli olduğunuzun önemi yok.

%60 raporunuzdan ziyade raporunuza karşılık defterdarlıktan kaçıncı derece sakatlık indirim hakkı elde edeceğiniz önemli.

Eğer %60 rapor aynen kabul görür ve 2. derece sakatlık indirim hakkı kazanırsanız, bu durumda (17.07.2003 +) 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve (ssk + Bağkur vs. toplamda) 3920 primle emekli olursunuz.

Eğer raporunuzun oranı (%40-59 arasında) düşürülür ve 3. derece sakatlık indirimi kazanırsanız, o zaman (17.07.2003 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 primle emekli olabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

Önce sakatlık indirim hakkından yararlanabilmek için defterdarlığa başvurun. Onun sonucuna göre emeklilik için yukarıdaki açıklamalarıma tabisiniz.

OturanBoğa

değerli hocam yukarıdaki söylediklerinizi anladım şimdi benim size sormak istediğim son bir sorum var doktorum bana yüzde 60 üzerinde rapor verecek yanlız bir şartla benim 3 farklı tanım var üçüde psikiyatrik soru şu sadece bir hastalıktanmı yüzde 60 üzeri almak gerek üç farklı tanının toplamı kabul görmezmi sgk kurulundan?

2004 den 2018 e bağkur primlerini ödiyecem tahmini ne kadar t utar bi fkri olan kimse varmı
2003 den 2004 e kadar 270.000000,00 ikiyüzyetmiş milyon ödemiştim

özgür ç.

Maluliyet cetveli'dir malulen emeklilikte belirleyici olan. Eğer orada anılan tek hastalıktan maluliyet mümkün değilse, aynı cetvelin son maddesine göre şu şartlar da maluliyeti gerektirir:

"2. Mevcut hastalık listelerinin dışında kalan, tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı hastalıklar.
3. Birden fazla hastalığın bir arada olduğu, tedaviye rağmen çalışma olanağının bulunmadığı durumlar."

Bağkur primi 2018 yılında indirimsiz olarak 700 TL (prim borcu yoksa ve primler düzenli ödenmişse %5 indirimli olarak 598 TL.)
İsteğe bağlı Bağkur 2018 primi ise 649 TL

arkadaşlar 1800 günü doldurmak üzereyim doktorum bana yüzde 70 heyet raporu hazırlıycak ama benden sgkdan yazı getirmemi istedi nedir bu yazı bileniniz varmı acaba 1800 günü doldurduğuma dair bir yazımı sgk ya ne demeliyim

@özgür ç.

1800 Günden emekli olabilmeniz için malül olmanız gerekir.
malülen emeklilik içinde aldığınız veya alacağınız raporun bir geçerliliği yoktur. süreç şöyledir.

öncelikle malülen emekli olmak için sgk ya başvuru yapacaksınız. onlar sizi hastaneye sevk edecek. hastane gerekli tetkikleri yapıp oran belirtmeden hastalıklarınızın yorumu yapıp sgkya rapor sunacak. sgk eğer sizin malüliyet cetveline göre tek bir hastalıktan minumum %60 oranında iş göremez olduğunuz kanısına varırsa emekli eder. yoksa red verir.

rapor çıkartmak için uğraşmayın.

bahsettiğim heyet sgk heyeti değil sgk heyetine gidebilmek için kendi hastanemden alacağım rapor yoksa söylediğiniz süreci biliyorum

yada size şöyle sorayım sgk kurulu benim 20 senedir tedavi olduğum hastanenin görüşünü almadan yorum yapmaz heralde değilmi

özgür ç.

SGK heyeti kendilerine gönderine rapor üzerinden karar verir. Önceki tedavileri vs. umursamaz.

özgür ç.

Zaten maluliyeti değerlendirdikleri rapordan bahsediyorum. 2. bir rapor değil. Yani ellerideki raporu yeniden değerlendirecekler

Üst Alt