Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ve %60 raporla ne zaman emekli olabilirim?

murtur38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Yuzde 60 engelli oranim var ise giris tarihim 2003 1984 dogumluyum prim gun sayim 2950 nezaman emekli olurum staj donemi sigorta girisim 2000 ama kabul edilmedgini duydum simdiden teşekkür ederim

Arkadaslar merhaba benim sorum su raporu yeni aldim vergi indirimi icin muracat edecegim tekrardan rapor yenilememi isterlermi ikinci sorumda su vergi indirimi icin muracat ettim ve aldim diyelim ilerde emekli olacagim zaman rapor yenilememe gerek yok diye duydum dogrumudur tesekkur ederim

murtur38,
2003 yılının hangi ayın da işe girdiniz.%60 oranının da raporunuz ile 2.derece vergi indirim hakkı alır iseniz aşağıdaki tablonun 11 veya 12 rakamlarında bulunan günlere ta
2008_oncesi.PNG
bi olursunuz.

murtur38 mrb:%60 oranlı raporunuz onaylanır ise vergi indiriminden 2 dereceden emeklilik şartlarınız
18 hizmet yılı ve 4000 güne tabi olacaksınız
Staj yaptığınız günlerde gününüze ekkenir
Ama hizmet yılı başlama tariniz 18 yaşınızı
Doldurduğunuz tarihten itibaren başlar.

umut2135

Benim bildiğim ve çalışma bakanlığının uyguladığı...

1.) staj döneminde sadece kısa vadeli prim kolları ödemesi yapıldığı için emeklilik kriterlerinde günler ve sigorta girişi geçerli olmuyor.
2.) uzun vadeli prim kollarının ilk ödendiği tarih giriş olarak kabul ediliyor.
3.) askerlik borçlanması ile sadece ödeme yapılan ay kadar geriye dönüleniliyor.

Yanlışmıyım ?

staj işlemlerinde sadece kısa vadeli primler yatırılıyor.

Simdi ben 16 yasinda girisim var 1999 ama ssk bunu 2001 den hesapladi ve primim 4400 raporum %47 emekli yapmadilar dediler 1 yil daha biride dedi 19 yili tamamlican benim sadece 2009 yilinda hic sigortam yatmamis emekli yaparlarmi beni seneye

Ahmetvolkan doğum tarihiniz nedir gün ay yıl şeklinde
Sgk hizmet dökümünde işe ilk giriş tarihiniz ne yazıyor.

Askerlik borçlanması yaparak ve 18 aylık ödemeyi yapmak kaydı ile sigorta başlangıç tarihini 1,5 yıl geriye çekebilirsiniz.

Yada yıl olarak tamamlayabilmek için kaç aya ihtiyacınız var ise o kadar ayın primi ödenebilir.

Herkese Gunaydin sorum su %60 engelli raporum var vergi indirimine maliyeye basvurcam vergi indirimi alirken rapor yeniletmem gerekecek mi alali 2 gun oldu cunku vergi indirimi alirken oran duser mi vergi indirimi emeklilik icin sart midir

murtur38

Yeni tarihli raporunuzla vergi indirimine başvurabilirsiniz tabii ki. Bilemem ama, muhtemelen %60'ın birkaç puan altına düşürürler oranı ve 3. derece sakatlık indirim hakkı tanırlar

Oncelikler merhabalar sakatlik indirimi ve vergi indirimi ayni seyler mi ? Ikinci sorum su olacak 60 oraninda rapor aldim emekliligime 3 yil var vergi indirimine veya sakatlik indirimine basvurmadan ilerde prim gun sayim ve calisma yilim doldugunda emekli olabilirmiyim tesekkur ederim

Herkese merhabalar ben %59 rapor aldim maliyeyi aradim vergi indirimi icin isyerinden orda çalıştığına dair belge kimlik fotokobisi aldigim raporun aslinin aynisidir belgesi ve maliyenin duzenledgi dilekçe ile ankaraya ginderiyorlarmis 2 aydan cvp geliyrmus 10 gibi oranda dusme oldugunu soyledi maliyedeki memur benim sorum su olcak 5 yil sonra emekli oldgumda raporu yeniletmeme gerek olcak mi vergi indirimini almis olsam dahi ikinci sorum da su vergi indiriminden yararlanmaya basladim diyelim ilerde emekli maasi aldigimda maasimda dismesine sebep oldgu soyledindi dogruluk payi nedir acaba Tesekkur Ederim

murtur38

Vergi indirimi süresiz/sürekli ise emeklilik hakkını da sağlamış olacak ve emeklilik zamanı yeniden rapor vb. işle uğraşmayacaksınız. (Ama vergi indiriminin ardından yeni -ve düşük oranlı- rapor alırsanız sgk'nın radarına girmek ve vergi indirimine rağmen yeniden rapor istenmesi gibi bir durum olabilir. yeni rapor almamanızı öneririm)

Vergi indirimine istinaden emeklilikte olası emekli maaşının düşük olması gibi bir durum olmayacak. Daha doğrusu, siz de herkes gibi düşük maaş alacaksınız!

Üst Alt