Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ve % 75 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

davetsiz

Yasaklı Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

ben yüzde 75 engelli raporuna sahibim raporum sürekli rapor benim 2003 yılında ssk girişim var ama prim yatmamış 09.2009 tarihinden itibaren primlerim yatmaya başladı 01.01.1987 doğumluyum acaba ne zaman ve nasıl emekli olabilirim

teşekkür ederim

2003 yılına dair işe giriş belgeleriniz varsa SGK müfettişlerine dilekçe ile verebilirsiniz..

öyle bi belgem yok 2009 u baz alırsak ne zaman emekli olabilirim

2003 staj mıydı?

2009'a göre 15 yıl 3800 günü tamamladığınızda emeklilik başvurusu yaparsınız, sizi hastaneye sevk ederler. Bundan önce alacağınız raporlar kabul edilmez, kurum sevkiyle rapor almanız gerekir. Bu rapor % 60 ve üzeri olursa bu emekli edilirsiniz. Ek bilgi: vergi indirimi alma şartınız yok.

Staj sigortası kabul edilmiyor. İlk pirim yatırıldığı tarih baz alınıyor.

o zaman tam olarak kaç gün prim kaç yıl doldurmam gerekiyor acaba

Emeklilik zamanı geldiğinde alacağın rapordaki orana bağllı olarak şu tabloya tabisin:

2008_sonrasi.PNG

2014 yılında yüzde 75 sürekli rapor aldım sonra işe girdim işyeri beni ankara vergi dairesine yolladı vergi dairesi raporumu onayladı şimdi ben erken emeklilik hakkını kazandım mı arkadaşlar lütfen bilgilendirin beni

davetsiz

Hayır. İlk sigortalılığı 1 ekim 2008'den sonra olanların emekliliği ile vergi indirimi arasında hiç bir bağ yok. Emeklilik zamanı geldiğinde kurum sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almanız gerekecek.

Üst Alt