Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişi ve %80 raporumla emeklilik şartlarım nedir?

yabancises

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

raporum % 80 oldu
vergi indirimi için 03.09.2021 tarihinde evraklarımı vergi dairesine teslim ettim
20/11/2003 sigorta girişim var 2920 mevcut gün sayım bulunmaktadır
askerlik 460 gün olarak yaptım raporum gittiği gibi gelirse 1 derece vergi dilimine girdiğim takdirde

1. sorum ne zaman emekli olurum
2. sorum askerlik dışında aradaki boşluklardan hangi günlerimi pirim günü olarak satın alabilirim geçen sene pandemiden dolayı 40 gün raporum mevcuttur şuan 1 güne bile ihtiyacım var OturanBoğa

yabancises

Merhaba,size yazdıklarımda bir farklılık olursa OturanBoğa Bülent Bey düzeltecektir.

Sizin engelli vergi indirimiz gittiği gibi onaylanır ise 1. dereceden 20.11.2003 sigorta giriş tarihi dikkate alınarak (20.11.2003 tarihinide 18 yaşında veya daha büyük olmanız gerekliliği vardır.) 15 SGK hizmet yılı ve 3.600 SGK prim günü ile engelli vergi indirimi emekliliğine 1.derece ile hak kazanabilirsiniz.

Sizin 15 SGK hizmet yılı 20.11.2003 + 15 SGK hizmet yılı = 20.11.2018 dolmuştur.Ancak yazılı beyan bilgilerinize göre 2.920 SGK pirm günü + 460 askerlik borçlanması yapılarak = 3.380 toplam SGK prim gününüz mevcuttur.Bu prim günleriniz 3.600 SGK prim gününe çıkardığınız andan itibaren 1.derece engelli vergi indirimi belgesi ile emeklilik hakkınız doğacaktır.

Sizin bahsettiğiniz gibi askerlik borçlanması SGK prim gününe destek sağlamaktır.4A-İşçi statüsünde çalışan vatandaşlarımızın borçlanma yolu ile ne yazık ki başka bir prim borçlanma yöntemi yoktur.Sizin yaptığımız hesaba göre eksik kalan 220 SGK prim gününü 4B-İsteğe Bağlı Sigorta ile veya bir işyerine sigorta girişi yapılarak yani çalışarak 220 gün sonrası ile tamamlamanız mümkündür.

Askerlik borçlanması ile yapabildiğiniz tek borçlanma yöntemi sonucu ve kanunlarda 4A-İşçi statüsünde çalışan kişilere bundan başka geçmiş yıllarda boş kalan günlere borç hakkı verilmediği için başka bir alternatifiniz bulunmamaktadır.

2 seçenekten (Bir işe giriş çalışmak veya İsteğe Bağlı sigorta primi ödemek) birini seçerek ve 220 gün geçtikten sonra beyan ettiğiniz ve dilediğiniz emekliliğe kavuşabileceksiniz.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir Çok Teşekkür Ederim Mevcutta Şuan Çalışmaktayım 8 Yıldır Aynı Yerdeyim İşle Alakalı Bir Problemim Yok 220 Gün Daha Beklerim Lakin Sıkıntım Beklememekti Bir Yolu Varmıdır Diye Düşündüm Size Sormak Geldi Aklıma Bekleyeceğiz Artık Sanırım En Geç 3 Aya Kadar Vergi İndirimimin Sonucu Gelecektir .

yabancises

Rica ederim.

Sizin belirtiğiniz gibi çalışmakta olduğunuz işe devam ederek 220 SGK prim gününü doldurduktan sonra hayırlısı ile emekli olma şansına ulaşabilirsiniz.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

Emeklilik Hakkında Yardımcı Olurmusunuz ?

Merhaba

Arkadaşlar Primim ve Yılım 23/08/2022 Tarihinde Doluyor Lakin İşyerinin 8 Ayın Sigorta Primini Sigortaya Yatırması 9 Ayın Ortası Gibi Oluyor 8 Ay Sisteme Yansıdığı Anda 3600 Gün Üzerinde Yüzde 80 Raporla Emekli Olacağım Bu Şekildede 1 Ay Gibi Bir Kaybım Oluyor Maaş Olarak Ve Tazminat Olarak
8 Ayın Priminin Sisteme Yansınmasını Beklemeden Ne Yol İzleyebilirim Acaba Önden Dilekçe Verilirmi Mesela 8 Ayın 25 Gibi

Konuyla Alakalı Yardımcı Olacak Birileri Varmıdır İşyerinden Çalıştığıma Dair Belge ( Puantaj Kaydı) Götürebilirim Ama Sayarlarmı Bilmiyorum

Bilgi Hazinedir
OturanBoğa

yabancises

Hem prim hem süre olarak kriterler dolduğu gün başvurabilirsiniz. İşverenin son primi SGK'ya ödeyip ödememesi ayrı bir konu...

OturanBoğa Hocam İşte Sgknın Sisteminde Gözükmesi Şartmıdır 3600 Olarak

Örnek Veriyorum 23/08/2022 Tarihinde Sgknın Sisteminde Yine 3570 Olarak Gözükecektir Rakam İLLAHİ 3600 mü Beklemem Lazım

yabancises

işten çıkış bildirgesini aldığınızda muhasebeci sisteme son aya ait primi işliyor,çıkış bildirgersinde de son 1-2 ayın primleri gözüküyor

not : işverenin çalışanların primlerini sgk ya ödeyip ödememesinin hiçbir önemi yok,yeterki göstersin,sgk ya prim borcu işvereni bağlar

yabancises

Merhaba De-Kont arkadaşımızın söylediği gibi çıkış yaptığınızda SGK sistemine giriş yaptıkları için bahsettiğiniz sorun ortadan kalkacaktır.
OturanBoğa Bülent Bey'in ve De-Kont arkadaşımızın söylediği üzer işvereninizin SGK primleri ödeyip ödememesi sizi bağlanamaz yani size olumsuz bir etkisi yoktur.Önemli olan SGK kurumuna bildirilmesidir.

Saygılar.

De-Kont
OturanBoğa
Bilgi Hazinedir

Öncelikle Geçmiş Bayramınız Mübarek Olsun Ben Çalıştığım Şirketin Muhasebesine Sordum Çıkış Yapsak Bile İşçi Priminin Sgk ya Ödemesini 1 Sonra Yapmaktayız Diyor Biz Prim Yatırmadığımız Sürece Gün Eklenmeyecektir Sistem Üzerinde Diye Bilgi Verdiler Şuanki Durumda 23/08/2022 Tarihinde Günüm Dolmasına Rağmen 9 Ayın 20 sine Beklemek Zorunda Kalacağım 8 Ay Priminin Sisteme Yatırılıp Sisteme Yansıması İçin 1 Aylık Emekli Maaşı Kaybı Olacak Sanırım Beklememek İçin Yapılacak Birşey Yok Sanırım .

yabancises

Sizinde geçmiş bayramınız kutlu olsun.
Primin sgk ya ödenip ödenmemesinin hiçbir önemi yok.Siz 30 yada 31 ağustosta işten çıkış bildilgesini alıp aynı gün sgk ya emeklilik için dilekçe verebilirsiniz.
Geçen ay aynı şekilde vergi indirimiyle bir arkadaşımızın emeklilik başvurusunu yaptık,çalıştığı işyerinin sgk 100 küsür bin tl birikmiş borcu vardı,emekli oldu

De-Kont Hocam Ağustos 24 te Ben Sgk İl Müdürlüğüne Gideceğim İnşallah Dediğinizi de Belirteceğim Kendilerine Umarın Sıkıntı Çıkarmazlarda Sizin Dediğiniz Gibi Emekli Olurum Beklemeden.

yabancises

Daha öncede dediğim gibi önemli olan işyerinin bildirmesi,prim borcunu ödeyip ödememesinin önemi yok.

yabancises

Merhaba De-Kont üstadın söylediği gibi SGK kurumuna 4A-İşçi statüsünde sigorta kolunda bildiriminiz yapılıyor ise SGK ödemesinin olması veya olmaması ve dahi hiç yatırılmaması sizi bağlamaz.Ödeme konusu tamamen işverenin problemidir.

Sizin yapmanız için gereken süre tarih ile bellidir.Siz zaten çıkış aldığınızda yasa gereği o an o gün dahil tüm sigorta süresini sisteme gireceği için SGK priminiz netleşmiş olacaktır ve sizin istediğiniz süre tamamlanmış duruma gelecektir.

Saygılar.

Emeklilik başvurusunda yeniden hastaneye sevk var mıdır?

Emeklilik başvurusunda yeniden hastahaneye sevk var mıdır ? Acaba benım son raporum 1 senesi bile dolmadı tabi aynı şekilde vergi indirimiminde

RAPORUM VE VERGİ İNDİRİMİM SÜRESİZDİR

yabancises

Vergi indirim hakkı sürekli ise o hakka istinaden emekli olacaksınız. Ayrıca bir rapor ya da hastane süreci olmayacak sizin durumunuzda.

OturanBoğa Çok Teşekkür Ettim Bugün Gittim Sgkya Memurun Biri Yeniden Hastahaneye Sevk Edebiliriz Gibisinden Konuştu Bende Yok Dedim Raporum Daha Yeni 1 Senesi Bile Olmadı Bu Ayın 23 de Allah Nasip Ederse 3600 Tamamlıyoruz Gün Toplama Dilekçemi Aldılar Eve Kağıt Gelecek Dedi Memur Arkadaş Sanırım Onunla İşlem Yapacağım.

Yarın Emeklilik Dilekçesini Vermeye Gideceğim ?

Merhaba

Yarın Emeklilik Dilekçesini Vermeye Gideceğim Bugün 3600 Günüm Doluyor İnşallah Yüzde 80 Raporum Var Vergi İndirimim Var Yanımda Sadece Bunların Çıktılarını Mı Götüreceğim Başka Yanıma Almam Gereken Bir Şey Varmıdır Yardımcı Olurmusunuz ?

vergi indiirm yazını al , memur sistemden herşeye bakıyor ben verdikleri kağıdı imzaladım ama öncesinde işyerim sistemden bildiirm yaptı.imzalı kağıdı verdim işyerim yine o esnada sisteme onay mı verdi bilmiyorum aynı gün 40 dakikada herşey bitti ama işyerimin muhasebesi çok hızlı ve destek oldu bir daha sgk ya gitmedim. istanbulda engelli emekliliği normal emeklilik servisi değildi başka yere gittik.siz onu da gitmeden arayın şehrinizde . muhasebe servisinizle de görüşüp benim gibi hızlıca hallolması için yardım rica edin bu sıcakta tekrar gitmeyin.eğer ben bu sıcakta gitsem direk bayılırdım.

hanifeaydin o zaman önce çalıştığım özel kurumdan mı çıkış alacağım doğru mu anlıyorum buradan direkt çıkış alırsam işyeri benim tazminatımda sıkıntı yaratmasın sonra sgkdan direkt kagıt getirip o şekil çıkışımı alsam daha doğru olmaz mı acab a

beni muhasebe yönlendirdi.alo 170 i de ara . emin olmak için bu ülkede her saniye değişiyor .

hanifeaydin sgk il müdürlüğüyle görüştüm ayın 25 de gelin dedi 1 gün fazlanız olsun dedi iş yerinden çıkışınızı yaptırın gerisini buradan yapıyoruz bilgisini verdiler

yabancises

aynen onlar ne derse onu yapın bir de telefonda kiminle görüştü iseniz onun ismini not alıp bu şunu dedi böyle bilgi verdi dersiniz.hayırlı olsun ...

Üst Alt