Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2003 sigorta girişim, %40 vergi indirim var. Ne zaman emekli olurum?
Ağustos 1978 doğumluyum .11.09.1995 staj sigorta girişim var. ilk pirimlerin yattığı tarih 01.03.2003
2007 senesinde tip1 diyabetten %40 rapor aldım ve hemen defterdarlığa başvurdum. şuan vergi indiriminden de faydalanıyorum
ayrıca diyabetten dolayı askere de almadılar askerlikten de muafım
ağustos 2010 dahil 2636 pirim günüm var
ne zaman emekli olacağım konusunda bana yardımcı olursanız çok sevinirim...
Merhaba Edip bey öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim Allah razı olsun, emekliliğim konusunda sağdan soldan çok değişik şeyler söylüyorlardı ve ssk sitesine girdiğimde de daha erken bir emeklilik yaşı çıkıyor 15 sene 3600 yani 01.03.2018, o yüzden kafam çok karışıktı
çalıştığım yerde bir arkadaşım 19 yıl demişti sanırım bu bilgiyle artık emeklilik günüm teyit edilmiş oldu çok teşekkür ederim.
Merak ettiğim kafamda bir iki soru var
Hizmet sürem dolmadan prim günüm dolduğunda işten ayrılırsam tazminat alabilir miyim?
Bir de pirim günlerim dolduğunda işten ayrılırsam ve 01.03.2022 tarihine kadar hizmet sürem bitimine kadar çalışmazsam yine de 01.03.2022 tarihinde emekli olabilir miyim?
hızmet gununu doldurup calısmasanda olur fakat tazmınat alıp alamaman konusunda daha uzman bır arkadasım cvp verırse ıyı olur kı bu sıtede bılgılı arkadaslarımız mevcut ama ısın rahatsa hıc ayrılma ve devam et 4240 gunun dolsun calısmasanda yazdıgım tarıhte emeklı olabılırsın ssk nın yazdıgı 15 yıl 657 ye tabı memurlar ve 1 derece ındırımı olanlar yanı %80 ve uzerı engelı olanlar ıcın gecerlı kafan karısmasın.
Edip kardeşim ilgin ve alâkan için çok teşekkür ederim Allah razı olsun kafamdaki tüm sorular cevap buldu.Ben şimdi kamu sınavlarına hazırlanıyorum milli eğitim bakanlığı sınavında lisans mezunu olarak 60 puan aldım bir yere yerleşmeme yetmedi şimdi biraz kpss kitaplarından çalışmaya başladım nasip olursa sağlık bakanlığı sınavına başvurmuştum sınav tarihini bekliyorum idealim herkes gibi kamuya girmek sınava hazırlanmamda göstereceğiniz bir yol var mı birde ben kamu sektörüne girdiğimde emekli ne zaman olabilirim memurların emekli sartları nelerdir bu konuda da yardımcı olabilir misiniz?Şimdiden çok teşekkürler....
1 Ekim 2009 tarihinden sonra ilk kez sigortalı olanlar 5510/28'e tabidirler:
- %60 ve üzeri olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 15 yıldan beri sigortalı olmaları ve 3960 gün
- % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
- % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar.
Ama yukarıdaki şartlar için geçiş hükümler de öngörülmüştür. Buna göre: