Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişim mevcut. Kalp nakli bekliyorum. Emeklilik..?

blgndgn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba hayirli gunler benim sigorta baslangicim 2003 2900 gun primim var askerlik yaptim.Kalp yetmezligi hastasiyim nakil sirsina gircem %55 raporum var 2022 erken emeklilikden faydalanabilirmiyim ne yapmam gerek nasil bi prosedur var yardimci olurmusunuz

Sorunuza tam cevap verebilmemiz için ilk işe giriş tarihi, doğum tarihinizi gün/ay/yıl olarak verebilirmisiniz.
Ayrıca askerlik yaptım demişsiniz hangi hangi tarih aralığında askerlik yaptınız?

Tsk ederim ilk ise giris 2003 mart dogum tarihim 31/05/1983 2004 - 2005 yillarinda 460 gun askerlik yaptim

Halen çalışıyor iseniz iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak bulunduğun uz ilin Vergi Dairesi ''Mükellef Hizmetler Birimine'' vergi indirimi için müracaat edin. Elinizde ki rapor yeni ve güncel ise kurum raporunuzuz kabul eder değil ise sizi rapor vermem ye yetkili hastaneye sevk eder. Bu hakkı kazanıp kazanmadığınız iş yerinize yazılı olarak bildirilir.
Velev ki 3. derece vergi indirim hakkı kazandınız;
19 yıl 4240 güne tabi olursunuz..
gün/03/2003+19 : gün/03/2022 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz.

Cok tesekkur ederim peki tekrar rapor almis olsan % 60 uzerinde ayni suremi olur acaba bir de askerlik borclanmasi yapsam faydasi olurmu acaba

2. derece vergi indirimi hakederseniz %60-79 arası ile, 2020'nin Kasım'ında 3920 günle emekli olursunuz.
Askerliği borçlanmanızın emekliliğinizi geriye çekme açısından faydası olmaz çünkü sigorta başlangıcından sonra yapmışsınız,
yıl olarak doldurduğunuz da priminiz eksik olursa o zaman borçlanırsınız gerek duyarsanız.

* 2022'nin emeklilikle ilgisi yok, 2022 çalışmayanlara-sigortalı olmayanlara ve aylık geliri 270,23 TL'yi geçmeyenler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuru ile bağlanan 3 ayda 1 alınan maaştır.

Üst Alt