Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişim var. Karaciğer nakli oldum. Bağkur'dan malulen emeklilik..?

Fatihinan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamın aleyküm arkadaşlar 2003 yılında SSK 2005 yılında bağkur a geçtim arada hiç boşluk yok 15 gün önce karaciğer nakli oldum en az%70 rapor alicam emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim eğer emekli olursam çalışmaya devam etmek istiyorum vergiyi kapatmiycam

Fatihinan
5510 sayılı yasanın 28.maddesi uyarınca 15 yıl 3960 prim gün sayısı ile Bağkur'dan emekli olabilirsiniz. Boşluk yok dediğinize göre şartlarınız oluşmuş durumda, kuruma emeklilik için başvurabilirsiniz, onlar rapor için sizi sevk ederler.
Emeklilikten sonra çalışarak vergi mükellefiyetini devam ettirebilirsiniz.

Yaşlılık mı malulen mi

Selamın aleyküm arkadaşlar 2003 yılında SSK 2005 yılında bağkur a geçtim arada hiç boşluk yok 15 gün önce karaciğer nakli oldum en az%70 rapor alicam emeklilik için nasıl bir yol izlemeliyim eğer emekli olursam çalışmaya devam etmek istiyorum vergiyi kapatmiycam

Fatihinan Aleykümselam, bu kararı verecek olan biz değil sizsiniz. En son olarak demişsiniz ki; çalışmaya devam etmek istiyorum. O zaman mecburen yaşlılığı seçmek zorundasınız. Malulen emekli olursanız çalıştığınız taktirde maaşınız kesilir. Ama yaşlılıktan emekli olursanız, çalışsanız dahi maaşınız kesilmez.

Fatihinan

4b statüsünde malulen emekli olursanız, emekli maaşınızı alırken sosyal güvenlik destek primi ödeyerek 4a statüsünde çalışabilirsiniz (dikkat! 4b bağkurlu olarak çalışamazsınız)

OturanBoğa
Abi cevabın için teşekkürler malulen değilde işgücü kaybından erken emekli olup vergiye devam etme şansım varmı acaba

Net emekli maaşı

Merhaba
Yüzde 70 oranla emekli oldum
E devlette brüt maaş 1224
Ek ödeme 61 TL gözüküyor
Net ne kadar alırım
Birde yaşlılık emekliliği diyor Aylık türünde
Karaciğer naklinden dolayı emekli oldum
Teşekkürler

Fatihinan
Emekliliğiniz hayırlı olsun. Maaşınız konusunda net bilgiyi Sgk başlangıç tarihi ve 2008 öncesi ve sonrası kaç gün prim sayınız var dı? Ve tüm primleriniz asgari ücret tenmi ödendi? Cevaplar iseniz maaşınızın tahmini olarak; ne kadar olduğunu söyleyebilirim. Görünen maaşınız ek ödeme dahil yaklaşık 1285 tl gibi ama bilgileri verir iseniz netleşir... Teşekkürler

2003 yılında SSK 2005 yılında bağkur a geçtim arada hiç boşluk yok bagkurdan emekli oldum 6. Basamak en son

Fatihinan

Günlerinize baktığımda; ek ödeme kesin olarak belirli 61 tl ise; önümüze iki seçenek çıkıyor... Güçlü ihtimal ek ödeme dahil 1.si 1285 tl... zayıf ama olabilir 2. ihtimal; ek ödeme dahil yaklaşık 1591 tl görünüyor. .. inşallah yüksek olanı alırsınız. Maaşınız netleştiğinde bizleride bilgilendirirseniz seviniriz teşekkürler.

Üst Alt