Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişim ve 3900 primim var. Emeklilik şartlarım nedir?

MUR55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 59 yaşında kadınım iki taraftanda kalça protez ameliyatı oldum kemik erimesi nedenli, 2003 sigorta girişim var ve toplam gün sayım 3900.
şuan çalışıyorum asgari ücret üzerinden sigortam yatıyor normal şartlarda emeklilik 2028 de, fakat nasıl emekli olabilirim malülen mi vergi indirimi nedir engelli emekli olursam ne kadar maaş alırım düşük alırsın diyorlar, rapor kaç verirler. Dizlerime de sıvı enjekte ediliyor 6 ayda bir, oran nasıl olur, bir de her sene heyete girecek miyim hiç bir bilgim yok bu konularda nerden nasıl başlayacğımı bilemiyorum yardımcı olur musunuz?

MUR55

%40 ve üzeri raporla Vergi indirimi alabilirseniz daha erken emekli olabilirsiniz.Engelli emeklilikte düşük maaş diye bir şey söz konusu değil.
Tam sigorta giriş tarihiniz nedir ? Gün ay yıl şeklinde
3900 gün ödenmişin içinde 4b yada başka sigorta kolu varmı,hepsi 4a mı ödendi ?

Cevap için sağolun sigorta girişim 01.04.2003 4a şuan aktif 1974 gün 4 b de isteğe bağlı ödemiştim o da 1926 gün, malül ile vergi indirimi arasındaki fark ne hiç anlamıyorum

Teşekkürler

MUR55

%40 üzeri rapor alıp bu raporlada vergi indirimi alırsanız sigorta giriş tarihinden itibaren 19 yıl sigortalılık süresi ve toplam 4240 gün primle emekli olabilirsiniz.Bu arada 4b isteğe bağlı ödediğiniz primler 4a primlerden önce mi ?

İlk giriş 4a sonra isteğe bağlı ödedim (4b) şimdi tekrar 4a dan devam ediyorum, bu işlemler için ssk ya mı gitmem gerekiyor

Üst Alt