Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 sigorta girişimle emeklilik şartlarım nedir?

cy06cy

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba,

ağır osas sürekli cihaz kullanımı ve bel fıtığı 2 disk kayması 1 yırtık mevcut. bu rahatsızlıklarımla %kaç rapor alabilirim?

ssk lı çalışıyorum. vergi indirimi ne kadar olur?
işe başlama tarihim 24.10.2003
prim günüm askerliğide yatırırsam 4150
ne zaman emekli olabilirim.
emekli maaşı neye göre hesaplanır?

çok soru sordum hakkınızı helal edin. teşekkürler

cy06cy

(24.10.2003 +) 20 yıl 4400 prime tabisiniz. Yani 2023 yılında en az 4400 priminiz de varsa emekliliği hak edeceksiniz.

Ama öncesinde Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine gidip sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri oranlı rapor almalısınız. Sonra o raporla defterdarlığa başvurmalı ve oradan 3. derece sakatlık indirimi hakkı elde etmelisiniz.

2008_oncesi.PNG

Maaş konusunda: http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

Tesekkur ederim. birde Belirttiğim rahatsizliklarima ne oran verilir ve vergi indirimi ne kadar olur.

Bugün ağır osastan 35 bel fitigindan 7 oran verdiler. Baltazarla hesapladigimda 39.55 oluyor.

raporum elime geçti. %40 onaylanmış. Herkese kolaylıklar diliyorum

Üst Alt