Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 yılında aldığım raporda özürlülük derecesi yazmıyor..?

ASIM YILDIZ

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
2003 yılında babamın vergi muafiyetinden yararlanması amacıyla Adana numune hastanesinden rapor aldım rapor ankaraya gönderildi ve %60 oranında olduğu ek yazıda belirtiliyor.
raporda süreklidir ve çalışabilir ibaresi olmasına karşılık özür derecesi yapılmamış zannımca Ankara'nın onayına bırakılmış.
raporun bende noterden tasdikli sureti bulunmakda.
şimdi bu raporla öğretmenlik başvursunda bulunabir miyim?
yada diğer memur başvuruları için geçerli midir?
hastaneye başvuruda bulunup arkasına oranı için %60 oranı vardır yazdırıp mühürletmem benim işime yarar mı?
yoksa yenisini çıkarmam mı gerekir(yenisi için başvurduğumda %32 veriyorlar)
bir de eğer ki memur olursam babama yapılan vergi indirimi için tekrar heyete girmeye ihtiyaç mı olacaktır yoksa bu rapor ve ankaradan gelen belge yeterli olacak mıdır?
saygılarımla
kolay gelsin

öğretmenlik için o şekilde bir ibare yazmasına gerek yok sanırım...
geçen yılın kılavuzunda sürekli yazması ve çalışabilir işaretli olması gerekiyordu
onun dışında farklı bir ibare geçmesine gerek var mı ki?
hergün yeni şeyler çıkarıyorlar sağlık bakanlığı sanki hastanelerin nasıl bir rapor düzenine sahip olduğunu bilmiyormuş gibi
memur olabilir ibaresi istiyor
ne yapmak istediklerini anlamış değilim

oran mevzuuna gelince ne için alındığı bölümünde vergi muafiyeti yazıyor
ve vergi muafitiyle ilgili ankara dan gelen yazıda %60 özürlü olduğu açıkça beyan edilmiş
ama dediğim gibi raporun üzerinde derece belirtilmemiş
bu durum öğretmenlik başvurusunda sıkıntı oluşturur mu

dediğim gibi özür oranı ek belgede belirtilmiş
yani rapor iki nüsha şeklinde oluşuyor denilebilir
ordaki görevlilere sorduğumda asıl ankaranın verdiği oranın geçerli olduğunu söylediler
çünkü hastane %70 de verse ankara bu oranı düşürebiliyormuş
bu yüzden olsa gerek ki kimi raporlarda özür derecesi yazılırken kimilerine yazılmıyormuş

bende anlamış değilim istihdam etmeye mi çalışıyorlar istihdam etmemek için mi gayret ediyorlar:)

Yok, oran yazılmak zorunda raporlara... Sadece malulen emeklilik başvurusunda bulunulduğunda hastane oran yazma. Bunun dışındaki raporlarda oran mutlaka yazılır. Oran yazılmayan rapor kadüktür o açıdan; maliye ya da sgk sağlık kurulllarının orano belirttiği başka evraklar bir işe yaramaz resmi olarak...

hakikaten bu iş benim sınırlarımı zorluyor.
birçok kişi raporlarda oran yazmamasının daha iyi bile olduğunu söyleyenler oldu.
çünkü daktilo vs yöntemlerle insanlar rapor derecelerini bile değiştiriyorlarmış.
bu durumda ne yapmamı önerirsiniz ?

ELinizde oran yazılı bir rapor olması lazım. Aksi halde sorun çıkartırlar diye düşünüyorum. Şans... Yeni tarihli bir rapor çıkartın isterseniz. Bilemedim.

Üst Alt