Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 yılında engelli kadrosunda memur oldum. Ne zaman emekli olabilirim?

spark33

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 2003 yılında engelli kadrosunda memuriyete başladım, vergi indiriminden faydalanmaktayım. Bazı kafama takılan noktalar var cevaplayacak arkadaşlara şimdiden tşk.

1- 15 yılda mı emekli olacagım
2- 15 yıl dolduğunda erken emeklilik olacağı için prim yükseltme (25 yıl görev yapmış gibi) söz konusu mu, emekli maaşı yüksek mi olur?
3- Emekli olacağım zamaan yeniden rapor almaya yollarlar mı
4- Maliye veya sgk dan emeklilikte fayda sağlaması için benim birşey sorgulattırmam yada kayıtlara baktırtmam gerekli mi?
5- Vergi indirimi yazısını başka yerlere göndermek gereklimi? (SGK gibi)

1- Toplam (ssk + bapkur + ES + askerlik/doğum borçlanması=) 5400 gün hizmet süresi dolduğunda emekli olabilirsiniz.
2- Emekli aylığınız 20 yıl üzerinden hesaplanır...
3- Hayır, memuriyete sakat statüsünde başlamışsanız yeniden rapor istenmesi söz konusu olamaz.
4- Tabii, ne kadar priminiz varsa hepsini birleştirin...
5- Emekliliğinizle vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok.

teşekkürler hocam şu araba için bimer ve vb. yerlere başvurular için hocan görüşelim sizinle bir şekilde organize olmamız gerekli spark3315@otmail.com eklersen sevinirim.

Üst Alt