Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003 yılında vergi indirim hakkı elde ettim. Emeklilikte bir sorun çıkabilir mi?

SMS 79

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
vergi indirim belgemin dayandığı rapor nedeniyle Emeklilikte bir sorun çıkabilir mi?

Merhaba,

özürlü kimlik kartı alabilir raporu ile 2003 de 3. derece vergi indirim belgesi aldım raporumda süreklidir veya kontrol süresi kutucukları işaretli değil ama vergi indirim belgemi onaylamışlar (as hastasıyım)

emekli olurken vergi indirim belgesinin dayandığı raporda kutucukların boş olması sorun çıkartırmı acaba ? 2000 yılındaki sakat işçi raporumda sürekli ibaresi var bu raporun aslını isterler mi ?
bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum. Bülent bey sizdende yardım rica ediyorum
saygılarımla

Süreli olsa bu zamana kadar kontrol muayenesine çağırırlardı mutlaka.
Ben sorun olacağını sanmıyorum.

Cevabınız için çok teşekkür ederim.

vergi indirim belgemde süreklidir şeklinde bir ibare yok.
indirim belgesinin üzerinde süreklidir yazan arkadaş varmı acaba ?

emeklilkte indirim belgesini aldığım raporumu isterler, raporda süreklidir veya sürelidir işaretli olmadığı için tekrar hastaneye gönderirlermi acaba ?

"Ama vergi indirim hakkınızı sürekli übaresiyle elde etmişseniz, sgk yeniden vergi indirim hakkı elde etmenizi isteyemez"

Bülent bey, deftardarlık beni vergi indirim almak için hastaneye sevk etmedi. özürlü kimliği almak için çıkarttığım, özürlü kimlik kartı alır raporu ile müracat ederek vergi indirimi aldım.

bu raporda % 40 çalışma gücü kaybı yazıyor ama "sürekli ibaresinide kontrol süresinide işaretlememişler, şimdiden yapamam gereken birşey olurmu diye net cevap almaya çalışıyorum.

vergi indirim belgem, bu rapora göre onaylandı, peki emekli olurken bu rapora bakınca burada sürekli yazmıyor diye sorun olur mu, teşekkür ederim.

Herhangi bir kontrol şerhi ve kontrol tarihi belirlenmeyen rapor sürekli olarak kabul edilir,endişe etmenize gerek yok bence.

ufuk bey ilginiz için çok teşekkür ederim.
saygılarımla

Ufuk'Un da dediği gibi, kontrol muayenesi ya da bir süre kısıtlaması olsa zaten ilgili belgelere yazılır bu. Yazılmamışsa, bir kontrol ya da süre kısıtlaması da yok demektir...

Bülent bey, şükürler olsun emekli olur yazımı dün aldım. yılbaşından sonra şirketim de devam etmek için insan kaynaklarına talebimi ileteceğim. bundan 7 sene önce bu mesajı başlattığımda bugünleri hayal ederdim. o nedenle yine buradan yazmak istedim. Askerlik borçlanması ile başlangıcı geriye çekerek zaman kazanma vb bu siteden çok şey öğrendim ve uyguladım. Emek harcayan herkesten Allah razı olsun. İnşallah şirketimdeki süreç olumlu tamamlandıktan sonra emeklilik için müracaat edeceğim. Allah herkese nasip etsin. Sizlere çok teşekkür ederim.

saygılarımla

Sgk aylık hesaplama maaş bilgileri çıkmıyor. Başvurum onaylanmış anlamına mı gelir

Merhaba,

28 şubatta emekli başvurumu yaptım. e-devlette kayıt ve maaş bilgileri anlarında hiç bir şey çıkmadı henüz . SGK sitesinden TCKN ve sicil bilgilerimi girerek maaş hesaplamaya yapayım dedim ama bilgileri getirmedi. onaylandığı için SGK sitesinde maaş hesaplama yapmıyor olabilir mi acaba? Daha erken galiba ama aynı durumu yaşayan oldu mu merak ettiğim için sormak istedim sizlere de.

Saygılarımla

Maaşınız hesaplanma sürecinde.
10-15 Nisan arasında görünür.

maalesef hala vergi dairesinden teyit bekleniyormuş. 2 ay oldu neredeyse.

SMS 79

SGK'ya vergi indirim belgesinin aslını elden götür, teyit gelmeden sonuçlandırıyorlar,ben öyle yaptım...

Üst Alt