Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003'de memur oldum. %80 raporumla emeklilik şartlarım nedir?

besalti20

Aktif Üye
Konular
296
Reaksiyonlar
12
Selam Herkese.
2013 yılında kamuya memur oldum. %80 raporum var. kaç yıl çalışmam lazım emeklilik için.
ben 15 diye biliyorum.
bir arkadaş 10 yıl dedi.?

İlk kez sigorta priminin yattığı tarih +

2008_sonrasi.PNG

malulen 10 yıl 1800 gün pirim ve 10 yıl sigortalılık süresi olması lazım raporu ilk işe girdiginiz tarihten sonra almanız lazımdı yoksa malulen olamazsınız raporununz sigortalı olmadan önce aldıysanız malulen olamazsınız

Kamuda %90 oranla engelli kaç yılda emekli olur?

kamuda %90 oranla engelli kaç yıl çalışır.emeklli olur.

besalti20 15 yıl , 3960 gün ile emekli olunabilir. Engelli emeklilik tablosu diye aratarak detay bilgiye ulaşabilirsiniz.

16,05,2013 bu tarihten önce ssk çalışmılığın var mıydı

2008 sonrası ne kadar maaş alıyorlar acaba bilgi sahıbı olamadık
2008 öncesi memur lise mezunu v.h.k.i 2522 tl alıyor

hcm

3960 gün dedin ve 15 yıl dedin.
yalnışın yokmu.?

3960 gün. 15 yıl yapmaz cunki.

besalti20 3960 günü tamamlaman halinde ilk sigorta tarihinden itibaren 15 yılın geçmesi gerekiyor. Bu sürede çalışıp çalışmamak sana kalıyor.

hcm

3960 gunu tamamladıktan sonra emekli olabiliyorsun. ama sonra sigorta girişin toplam 15 yıl olduktan sonra maaş alabileceksın. doğru mu

besalti20 emekli olabilmek, dolayısı ile maaş alabilmek için iki şartın da yerine gelmesi gerekiyor. Hem prim gününüz dolacak hem de yılınız dolacak. Aksi halde emekli olamazsınız. Yılınız dolsa bile priminiz yeterli değilse , ya da tem tersi prim gününün yeterli olsa bile yılınız dolmadığı sürece emekli olamazsınız.

hcm

teşekür ederim. Her halükarda 15 yıl çalışacaz. Prim günü dolsa bile.

besalti20 yani :) , paraya ihtiyacı olmayan ya da artık çalışmaya güç yetiremeyenler ya da artık iş bulamayanlar için primi doldurup beklemek de bir seçenek. Şahsım adına benim yıllarım dolana kadar çalışmam en mantıklısı.

hcm

bende aynısını inşallah yapacam. haklısın.

Üst Alt