Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Selam Herkese.
2013 yılında kamuya memur oldum. %80 raporum var. kaç yıl çalışmam lazım emeklilik için.
ben 15 diye biliyorum.
bir arkadaş 10 yıl dedi.?
malulen 10 yıl 1800 gün pirim ve 10 yıl sigortalılık süresi olması lazım raporu ilk işe girdiginiz tarihten sonra almanız lazımdı yoksa malulen olamazsınız raporununz sigortalı olmadan önce aldıysanız malulen olamazsınız
besalti20 emekli olabilmek, dolayısı ile maaş alabilmek için iki şartın da yerine gelmesi gerekiyor. Hem prim gününüz dolacak hem de yılınız dolacak. Aksi halde emekli olamazsınız. Yılınız dolsa bile priminiz yeterli değilse , ya da tem tersi prim gününün yeterli olsa bile yılınız dolmadığı sürece emekli olamazsınız.
besalti20 yani , paraya ihtiyacı olmayan ya da artık çalışmaya güç yetiremeyenler ya da artık iş bulamayanlar için primi doldurup beklemek de bir seçenek. Şahsım adına benim yıllarım dolana kadar çalışmam en mantıklısı.