Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003'de sigortalı oldum. Sonrasında böbrek nakli oldum. Malulen emekli olabilir miyim

askoyunu_69

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
mrhb ıyı gunler bı sorum olıcaktı benım sıgorta baslangıcım 2003 hastalıgım 2010 da teshıs edıldı yuksek tansıyona baglı kronık bobrek yetmezlıgı . kreatın degerım 4.98 e kadar cıkmıstı doktorum ya dıyalız yada bobrek naklı dedı bende annemden alarak nakıl oldum hıc dıyalıze baglanmadım bu durumda malulen emeklı olmam mumkunmudur yuzde kac oranında rapor cıkar sımdıden tesekkur ederım

askoyunu_69 Diyaliz hastaları %90,nakilli hastalar %70 oran almaktalar.Malulen emeklilik için ise böbrek transplantasyonu kriterler arasında bulunmakta.Yani malulen emekli olabilirsiniz.

@başgedıklı cevabınız ıcın cok tsk ederım ama bıse daha sormak ıstıyorum 1 . dıyalıze gırmeyen nakıllı hastalar malulen emklı olamıyor dıye bıse duymustum bu dogrumudur 2. ıse Malulen emeklilik için ise böbrek transplantasyonu demenız transplantasyonu esıttır bobrek naklımı oluyo sımıdıdden cok tsk ederım

Evet kardeşim.Böbrek transplantasyonu demek,böbrek nakli anlamına gelmekte.Yani diyaliz illada şart değil.Zaten diyalizdeki amaç,uygun böbrek bulunana kadar,böbreğin yaptığı işlevi,dışarıdan makina ile yaptırmaktır.Siz uygun verici bulduğunuzdan direk nakil olmuşsunuz.Bu durumda maluliyet kriterlerine uymaktasınız.Bulunduğunuz ildeki Sgk müdürlüğüne başvurarak,malulen emekli olmak istediğinizi belirtin.Onlar sizi maluliyetin tesbiti için,hastaneye sevk edecekler.Hastaneye giderken,nakil olduğunuz hastaneden tüm evrak,belge vs alarak yanınızda götürün.

basgedikli tekrar slm bi sorun olucak ti .şimdi ssk dan bi tanıdık 2003 deki sigorta girişim çıraklık sigortası olduğu için kabul olmicagini sigortamin 2007 de başladini belirtti .bu durumda askerlik borclanmasi fln yaparak malulen emeklilik ten yararlana bilirmiyim tsk ederim

Aleyküm selam askoyunu_69 Çıraklıkta geçen süreler,emeklilik hesabında dikkate alınmaz.Senin malulen emekli olabilmen için 10 yıl hizmet süresi ve 1800 gün prim ödeme şartın var.2007 yılında hizmete başladığına göre 2017 yılında 10 yıllık hizmet süren tamamlanır.Askerlik hizmetin şayet ilk sigorta olduğun tarihten önceyse,o zaman borçlanarak,başlama süreni geriye götürebilirsin.Bu durumda 1 yıllık borçlanmayla,başlangıcını 2006 ya çekmen mümkündür.Fakat Sigortaya başladıktan sonra,askere gittiysen borçlanmanın sana bir yararı olmayacak.2016 yılı için askerlik borçlanma tutarı aylık 527 tl,yıllık ise 6.320 Tl dir.

basgedıklı cvbın ıcın tsk ederım . 2007 onuncu ayında gırısım yapılmıs ben 2008 besıncı ayda askere gıtıım bu durumda borclanma fln ıse yaramıcaksa benım 2017 onuncu ayımı beklemem gerek veya baska yapabılcegım bıse varmıdır .bıde ssk dakı tanıdık gınede gıt basvur dedı basvurmama gerek varmıdır

Maalesef bu şartlara göre 2017 yılı,10.ayını beklemek mecburiyetindesin.Askerlik borçlanman hizmet yılına etki etmiyor.

anladım basgedıklı . pekı bu sureyı beklerken basvurmak daha sonrası ıcın benı olumsuz etkılermı .bıde son olarak bu sureyı beklerken yapmam gereknn bı ıslem varmı yanı vergı ındırmı fln gıbı yararlanabılcegım bıse

Başvuru yapman için şartların oluşmadığından,Sgk başvurunu zaten kabul etmeyecektir.Vergi indirimi alman şart değil,çünki malulen emeklilik için müracaat edeceksin ve hastalığın buna uygun.Bu süre zarfında,sosyal yardımlaşma vakfına müracaat ederek 2022 aylığına başvurabilirsin.Şayet aile içi gelir şartları vs uygunsa,süreyi tamamlayana kadar bu maaştan faydalanabilirsin.Öte yandan engelli kimlik kartı çıkararak,ücretsiz ulaşım ve indirim avantajlarından faydalanabilirsin.

basgedıklı .sosyal yardımlasma vakfı aıle ıcı gelır olarak ne sartı arıyor benım sadece esım calısıyor 1600 lıra maası var .ote yandan engellı kımlık kartı cıkartmak ıcın ve sosyal yardımlasma vakfına basvurmak ıcın ılk once gıdıp hastaneden rapor cıkarmak gerekıyor dogrudur dımı bu arada bu 2022 aylıgı nı elde edersemde normal ssklı olarak calısmam mumkun olucakmıdır dımı .

Eşin maaş alıyorsa 2022 maaşından faydalanamazsın maalesef kardeşim.Engelli kimlik kartı için dediğin gibi hastaneden sağlık kurulu raporu alman gerekiyor.İşte bir şekilde sana gerekecek olan 10 yıl hizmet süresini tamamlaman gerekiyor.Eşinin çalışması senin için bir şans.En azından eve giren bir gelir var.Şayet kendine güveniyorsan,çalışman sağlığına engel teşkil etmiyorsa,kendine göre hafif işler bakabilirsin.Böylece aile bütçesine katkı sağlamış olursun.

basgedıklı aynen ole. 10 yılımızı beklıcez .yardımcı olldugun ıcın cok tsk ederım cok saol :)

Slm Başgedikli

10 yıl ıcın 2 ayım kaldı. Ikı ay sonra malulen emekli olabılecegım ıns. Ben sımdı evraklarımı versem. Sonucu zaten 2 ay gıbı bı surede gelıyo. Geldıgı zaman surem dolmus oluyo. Bu sekılde suanda basvurabılırmıyım

Sigorta süresi ve prim günleri tamamlanmayinca SGK sevk yapmıyor.

enes75 bey

benım 10 yıl dolmadan yanı gecen sene basvurdum ve sevkım yapıldı sıkıntı olmadı

askoyunu_69

Malulen emeklilik için 10 yıl dolmadan da sevk yapılabilir ama, Bakıma muhtaclik düzeyde malûl olunması gerekir. Malulen emeklilik için,10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim gereklidir.

Şayet kişi bakıma muhtaç ise 10 yıl süre aranmaz sadece 1800 gün prim süresi yeterlidir.

Enes bey benımde sormak ıstedım buydu. 10 yıl iki ay sonra doluyo. Suanda sevkımı yaptırım basvursam. Sonuc gelene kadar 10 yılım dolmus oluyo. Bu sekılde basvuru yapımı dıye sordum

askoyunu_69

Sigorta süresi ve prim gün sayısı yeterli olmadığında maluliyet durumunun tespiti için sevk ediyor mu SGK bilmiyorum

@askoyunu_69

Siz işi garantiye alın ve 2 ay daha bekleyip şartları yerine getirdikten sonra başvurun,zira bu sgk' sağı solu belli olmuyor,bir dediği bir dediğini tutmuyor.

Oturanboga ve mehmet bey tak ederım cvbınız ıcın. Ben gecen sene basvuru yaptım. E devlette 2003 olarak goxukuyo gırıs ama prım 2007 de yattıgı ıcın cıraklık sıgortasını saymıyolar o yuzdende red geldı. 10 dolmadıgı ıcın ordakı kadın da bana agustos gıbı tekrar basvur demıstı. Bende sımdı basvursam sevk edermı tekrar dıye merak ettım. Gecen sene sevk ettıne gore bu senede eder sanırım

Arkadaşlar ıkı ayım kala basvurdum ılk once sevk etmedıler. Ordakı bayan gecen seneden benı hatırladı seflerıne sorarak sevkımı yaptı yarın heyete gırıyorum ıns guzel olur

Arkadaşlar bı sorum olacak malulen emekli olan psıkoteknık belgesı alabılırmı emekli lıge bir zarari olurmu

askoyunu_69

Malulen emekli olan, yani ağır engelliliği bulunan kişi psıkoteknık belgesı alamaz teorik olarak.

Tsk ederim. Yanı bobrek naklinden mallum onaylanmış. Bu sekıkde basvuru yapsam alamıyorum. Pekı basvuruda sgk tarafındn sıkıntı olurmu.

Üst Alt