Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003’de süresiz maluliyet tespiti yaptırmıştım. Emeklilik için primim dolduğunda yeniden rapor istenecek mi?

Musluk

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim 2023 aralıkta şizofreniden ağır çalışma gücü kaybım süresiz tespit edildi ve kontrol muayenesine gerek yoktur diye ibaresi var,

fakat mevzuat değişmiş sanırım, şimdi şartlara baktım Sağlık Kuruluna başvurulduğu sırada 1800 günü doldurmuş olmak gerektiği yazıyor.
Benim 1800 günüm olmadığı için annem 1.5 senedir isteğe bağlı prim ödüyor benim adıma ki emekli olabileyim.
Şimdi bu durumda ben bu sene sonu 1800 günü doldurduğumda benden tekrar Sağlık Kuruluna girmemi isterler mi?
Ve lütfen eski konumun altına atmayın bunu, kimse görüp cevaplamıyor öyle.

2023 yılında ağır çalışma gücü kaybını kim tespit etti, ne için etti ?
kontrol muayenesine gerek yok ibaresini kim niye verdi? neyin kontrol muayenesine gerek duymadılar ?

Konu emeklilik olunca SGK elinde 6 ay 1 günlük raporunda olsa hastaneye sevk edip maluliyet tespiti istiyor.
Yani benim kişisel görüşüm evet SGK seni hastaneye sevk edecektir.

Sgkya başvurdum engelli raporumla onlar kurula yönlendirdiler tekrar sağlık kuruluna girdim ve sgkdan geldi kağıt yani tespiti sgk yaptı. Kontrol muayenesine gerek yoktur ibaresini de sgk yazdı, neyin kontrolü şizofren olup olmadığıma dair çalışma gücü kaybıma dair kontrol muayenesine gerek yoktur demek sanırım.

Öncelikle belirteyim yazdığım kesin bilgi değil. Kişisel görüşüm:

Emeklilik başvurusunu yaparken öyle bir dilekçe yazmalısın ki "şu şu tarihli raporum SGK tarafından incelendi, Ağır tanısı aldı, aynı kararda kontrol muayenesine gerek olmadığı da belirtildi" ... ekli şu şu tarihli raporumla emeklilik işlemlerimin onaylanmasını ...

Dilekçende her şey net olmalı çünkü bizdeki memurlar rutin işleyişe alışıktır. Rutinin dışına çıkmayı da pek sevmezler.

Rutin işleyiş 6 aydan eski raporlu başvuruları direk hastaneye sevk.

---

Senin durum futboldaki yorumcuların "hakem penaltı verse kimse niye penaltı verdin demez" ya da "hakem oyna devam dese kimse niye penaltı vermedi demez" dedikleri durum gibi.

Benim şahsi görüşüm hastaneye sevk edileceği yönünde. Tekrar söylüyorum ki yanılıyor da olabilirim.

---

Üst Alt