Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003'te aldığım raporun emekliliğimde geçerliliği yok mu?

kısmetba

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar herkese merhaba;
Aranıza yeni katıldım Sayın. Oturan boğa arkadaşımdan bilgi istiyorum. 2003 'te işkur için %40 doğuştan ortapedik özürlü raporu aldım. Üstünde sürekli yazıyor. 2008 yılında işe girdiğimde vergi indiriminden faydalanmak için tekrar rapor almam gerektiği söylendi, başvuruda bulundum.hastanenin ne verdiğini bilmiyorum rapor sonucu geldiğinde 20'ye indirmişler. 6veya 8 ay sonra tekrar başvuruda bulundum hastane yüzde 42 verdi ankara bunu yüzde 28 'e düşürmüş vergi indiriminden yararlanamadım. ;şu halde benim erken emeklilik hakkım kalmadımı,başka yapacak hiçbirşey yok mu 2003'te almış olduğum raporun hiç hükmü yok mu ? neler yapabilirim , nasıl bir yol izleyebilirim. Bilgilerinizi paylaşmanızı ve bana yardımcıolmanızı önemle rica ederim.
Herkese sağlıklı günler

bence korkacak bişey yok asıl rapor 2003 yılında almış olduğun rapor diğeri gelir vergisinden muaf olman için olanı sen resmi işlemlerinde 2003 yılındakini göster ama asıl sıkıntı emekli olacağında senden yeniden rapor isterler son durumunla ilgili

maki teşekkür ederim alakan için fakat benim korkum da bu bana tekrar yüzde 28 verirse faydalanamam. lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevap versinler

Elinizdeki 2003 tarihli rapor ile vergi ind. için müracaat ta bulunamazsınız Maliye vergi ind. için güncel ve yeni tarihli rapor ister.2010 Aralık ayında yeni yönetmelik çıktı tekrar sevk alarak yeni rapor alabilirsiniz...

1 ekim 2008'den önce sigortalı olmuş ve ssk (4a) statüsünde emekli olacak kişiler erken emeklilik hakkından yararlanabilmek için defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmek zorundalar.

Korkunun ecele faydası yok...

teşekkür ederim herkese
bülent bey haklısınız ama yeni kanunlardan çok fazla haberim yok ankarada hala bu kadar raporları düşürüyorlar mıı acabaa,

Sakatlık oranı cetveli ne derse odur geçerli olan. Ankara'dakiler düşürse bile, er geç hakkınızı alırsınız. Yeter ki bu cetvele göre size %40 ve üzeri rapor verilmesi şart olsun...

Üst Alt