Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2003'te sigortalı oldum. 2. derece vergi indirimi ile ne zaman emekli olabilirim?

Akil

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Hastaneden aldığım % 54 süreli (2 yıl) raporla defterdarlığa vergi indirimine başvurdum. % 63 olarak onaylanmış sürede belirtilmemiş. Süresiz oluyor herhalde.
Emeklilikte % 63 yani 2. derece engellilik oranı mı geçerli olacak yoksa ilk hast. Aldığım % 54'mü (1.derece).
Bu duruma göre ne zaman emeklilik hakkım doğuyor?
Emekli olacağımız zaman bu gelen evraklamı sgk'ya başvuracaz.
Tahmini 2015 yılı için emekli maaşı ne olur?

Doğum 1984.
Prim gün sayısı: 3870,
Ssk giriş: 2003 yılı 10. ay.
Toplam kazanç: 120.000,000 tl

şimdiden teşekkürler...

Akil
Gelen vergi indirim belgesinde geçerlilik tarihi vs bir süre yoksa vergi indiriminiz süreklidir.
Emeklilik yönünden hastanenin raporu değil vergi indirimindeki oran esastır ve emekliliğiniz 2.dereceden vergi indirimi baz alınarak hesaplanır.
Bu durumda emeklilik şartlarınız 18 yıl sigorta süresi ve 4000 prim gün sayısıdır.
2003 + 18 = 2021 10. ayında prim gün sayınızı 4000 e tamamlamak şartıyla emekli olabilirsiniz.
Emekli maaşı için bir tahminde bulunmak istemiyorum,daha çok zaman var emekliliğinize.
Ancak aşağıda verdiğim linkte emekli olan arkadaşlarımızın hangi şartlarda ne kadar aylık bağlandığına dair bilgileri mevcut,oradan bir fikir edinebilirsiniz.

Ufuk bey, emeklilikte aldığım 2 yıl süreli ve süresiz onaylanmış rapor mu istenecek? Yoksa süresiz rapormu alacaz. Sgk illaki süresiz rapor mu istiyor. Sgk sıkıntı çıkarırmı? Birde emeklikte hangi evraklar isteniyor? Çok sağolun.

Akil

Vergi indirim hakkı süresizse, emeklilik de süre kısıtlaması olmadan onaylanır. Yani sizin durumunuzda belirleyici olan rapor değil sakatlık indirimidir...

Merhabalar,

2003/3. Ay Ssk'lı Oldum. 2017 de memuriyete başladım.
Doğum-1984
Ssk'lı gün sayısı-5400
% 61 Vergi indirimim var.(2.derece)
Ne zaman ve nasıl emekli olacağım çok sağolun..

Akil

1261 gün memur olarak sigortalı olduğunuzda 4c memur statüsünde emeklilik hakkı kazanmış olacaksınız. (hizmet birleştirmesi yapacaksınız ve emeklilikte tüm sigorta primleriniz hesaba katılacak)

2003/3. +

bagkur.PNG

Üst Alt