Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 giriş, 2006 memuriyet başlangıcı, 5182 prim günü emeklilik şartlarım nedir?

Konular
6
Reaksiyonlar
22
Doğum 1981
15.10.2004 tarihinde sigorta girişim var. Daha sonra askerlik. 15.02.2006 yılında memuriyete başladım. Halen memurum. pirim gün sayım 5182. Sonradan %40 engelli oldum. Ne zaman emekli olabilirim? Hangi kanuna göre emekli olacağım?

bipolarikipolmaz

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

toplam hizmet süresi ile emekli olabilirler.

Memuriyet öncesindeki sigortalılıklar ve dilerseniz askerlik borçlanması yaparak hizmet günlerinizi arttırabilirsiniz.

%70 oranla emeklilik

05.10.2004 tarihinde ssk 16.02.2006 tarihinde memuriyet başlangıcı. halen memurum. toplam pirim günü 5602. doğum tarihi 13.11.1981 rapor oranım %70 oldu. bu durumda malulen emekli olabiliyorum yanlış anlamadıysam. fakat benim merak ettiğim malulen değil ama engelli emekliliği için yapabileceğim bir şey var mı? yeni kanunda %59'a kadar tanımlama yapılmış bunun üstü hakkında herhangi bir bilgi yok maluliyet haricinde.

Son düzenleme:
şuan ki tanı Bipolar Bozukluk tedaviyle işlevselliği düzelmeyen. Bu tanı da SGK Hastalık Listesi'ne göre ağır olarak tanımlanmış. Yalnız benim günüm yeteceği için ben malulen emekli olmak istemiyorum. Bu durumda yapılabilecek bir şey var mı yoksa mecburen malulen mi emekli olacağım.

bipolarikipolmaz

Erken Yaşlılık emekliliği için şartlar tutuyorsa, psikiyatri muayenesinde doktordan rica ederseniz size daha uygun (Orta) düzeyde oran verir belki.

Bipolarda Orta yok maalesef. Ağır (%70) ve Hafif (%40) var sadece. O zaman bu durumda mecburen malulen emekli olacağım sanırım.

evet pipolarda agır var hafif var
orta yok
bu durumda nasıl olur bülent abi
OturanBoğa

şizofrenide agır var orta var
hafif yok
bu bir çelişki degilmi puan taplosuna göre

OturanBoğa

bu durumda nasıl hareket ederler

engelli emekliliginde

bagkur.PNG

Üst Alt