Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 giriş, %55 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

İlkayaren

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Hepimize iyi geceler. İlk defa forumda yer alan biri olarak sormak istediklerim var. Doğru yere yazıp yazmadığımı da bilmiyorum.
31.07.2004 tarihinden 31.03.2010 tarihine kadar ssk lı olarak çalıştım. 31.03.2010 dan itibaren halen bağkurluyum. Kalbimde 8 stend, hipertansiyon, şeker tip 2, kolesterol var. Sgk ya gidip malülen emekli olabilirmiyşim dedim. Beni hastaneye sevk etti. Bugün %55 oran ile 16 yılın dolduğu 01.08.2020 tarihinde yaşlılık aylığına başvurabileceğim yazısı geldi.
Benden tekrar sağlık raporu istenir mi?
Yaşlılık aylığı erken emekli aylığımıdır?
Yaklaşık ne kadar maaş alınır?

İlkayaren mrb
geçmiş olsun sgk doğru işlem yapılmış
Engelli erken emeklilik yaşlılık diye geçer
Prim gününüz dolduğun sgk emeklilik ićin başvuruda bulunursunuz tekrar sizi büyük olasılıkla hastaneye sevk ederler.

Hepimize iyi günler.

Bir önceki sorumda bulunan yalşılık aklığı emeklilik aylığı imiş. Sgk görevlisinden öğrendim.
%55 oran ile 16 yılda bağkur emekliliği için 01.08.2020 tarihinde başvurabileceğim belirtilmiştir.
Ben de 540 gün askerlik borçlanması talebinde bulundum
Sgk sitesinde bağkur emekli maaşımı hesapla bölümünden hesap yaptığımda 2163 gün ssk (4a) + 3110 gün bağkur(4b) + 540 gün askerlik borçlanması ile 5813 gün prim ödemem var ve yaklaşık emekli maaşım 902TL + 45 TL ek ödeme ile 947 TL olarak gösterilmektedir.

Ek ödeme nedir acaba .

Bir de bu hesaplama doğru mudur. Sgk görevlilerine soruğumda ise 1250TL ile 1500TL arasında bir maaş alabilirsin demişlerdi. Şimdi 947 TL az olarak göründü gözüme. Bilgisi olan arkadaşlardan yardımlarını bilgilerini bekliyorum. Sevgiler saygılar.

Üst Alt