Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 giriş ve 2045 pirim günüm var. Borçlanarak emekli olabilir miyim?

ykamci1987

Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba Değerli Dostlarım;

Geçen hafta %50 süresiz engelli raporu aldım. Sgk'ya girişim 2004 tarihinde. Şu ana kadar ödenmiş prim günüm 2045. Askerlikten muaf oldum. Borçlanarak engelli olarak emekli olma hakkımız mevcut mu?

ykamci1987

Sanırım öyle bir hak yok. En az 3600 günün olması lazım o da senin için en iyi ihtimal diyelim doğrusu. %50 engelli raporuyla 3600 günden daha fazla primin olması lazım. Askerlik yapmamışsın, yapmadığın içinde burdan borçlanma yapamazsın.

Bende şartlarda senin gibi sayılırım. 2003 SSK giriş %70 engelli oranıyla. Halihazırda en az 4450 günüm olmasına(450 günde askerlik borçlanması yapsam hariç bu arada) rağmen ben bile bu şartlarla ohhh diyemiyorum. Offff off diyebiliyorum ancak.

Askerlikten muaf oldum 8 sene evvel. Hesaplarıma göre 5 sene sonra emekli olabiliyorum. Bende işi daha fazla uzatmayayım borçlanarak olunur mu diye danışmak istedim.

Üst Alt