Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 giriş ve %65 engellilik raporu ile emeklilik şartlarım nedir?

deprotect

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Selamlar, 2004 Nisan ssk girişim var,
%65 ağır engelli raporumu 2007 yılında aldım öncesinde yoktu.
Şuan 3120 ssk 60 gün de bağkurum var.
Askerlik görevimi 15 ay yaptım.
Ne zaman emekli olabilirim ve herhangi bir engelli maaşı vs. Alma hakkım varmıdır Teşekkürler.

deprotect

maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmak gibi bir durum var mı?
Askerliği ilk sigortalı olduğunuz tarihten önce mi sonra mı yaptınız?
Rapora istinaden defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettiniz mi?
Doğum tarihiniz nedir?

@OturanBoğa
İlk sorduğunuz ile ilgili hiç bir fikrim yok. Kaza sonucu sinir kesisi oluştu kalıcı ağır engelli raporum var
Askerlikten önce sigortalıydım.
Deftardarlık işlemimi hallettim sorunsuz bir şekilde.
1986 Şubat doğumluyum

deprotect

Erken Yaşlılık emekliliği için için (gün/Nisan/2004 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 prime tabisiniz.

2008_oncesi.PNG

Ama omurilik yaralanması söz konusu ise hemen malulen emeklilik de mümkündür. Malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuracaksınız, sizi hastaneye sevk edecekler, hastane raporu sgk sağlık kuruluna gönderecek, onlar maluliyet cetveli'ne göre malul sayılıp sayılmayacağınıza karar verecekler...

Yaşlılık emekliliğinde emekli maaşı alırken sgdp ödeyerek çalışmaya devam edebilirsiniz. Malulen emeklilikte ise emeklilik sonlandırılmadan çalışmak mümkün değil. Bir de başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık söz konusu ise emekli maaşı malulen emeklilikte %10 daha yüksek olur.

Bilgilendirme için çok teşekkür ederim, sağ olun.

Üst Alt