Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 giriş ve %80 rapor ile ne zaman emekli olabilirim?

yakup'xw

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
@yakup'xw,

Raporunuzu alın %80 ve üstü olur ise 1 derece vergi indirimi hakkı için vergi indirimi müracaatı yaparsın.

%40 ile alınan Vergi indiriminiz bakidir.

Şu an çalışmıyorum. bir işte çalışmadan bu müracaatı yapabilir miyim?

Peki bu durumda hangi orana göre emekli olunabilir. %40 olan vergi indirimine mi yoksa %80 olan sağlık raporuna göre mi?

cevaplarınız için çok teşekkür ederim

yakup'xw,

Raporunuzu alın %80 ve üstü olur ise 1 derece vergi indirimi hakkı için vergi indirimi müracaatı yaparsın.

%40 ile alınan Vergi indiriminiz bakidir.

yakup'xw,
Vergi indirimi müracaatı için çalışıyor olma şartı vardır. Raporunuzu alın önümüzdeki günlerde ssk lı bir işe giriş yaptığınız zaman müracaat edersiniz.

%80 vergi indirimi aldığınız taktirde %80 olan sağlık raporuna tabi olursunuz, yani ''15 yıl 3600 gün''

Merhaba arkadaşlar. ben orak hucreli anemisi olan biriyim. 01.08.2004 tarihinden itibaren tarım sigortası yatırmaya başladım. 2012 yılında %40 sürekli rapor aldım. 15.05.2013 Tarihde sigortalı işe başladım 2014 Mart ayında vergi indirimine hak kazandım. daha sonra hastalığım artınca 18.08.2017 tarihinde işi bırakmak zorunda kaldım. Şimdi raporumu yukseltmek icin hastaneye başvurdum muayneler devam ediyor. çevremdeki insanlar bana %80 vereceklerini söylüyorlar. eger %80 alırsam vergi indirimi de calismiyorken artar mi ve ne zaman emekli olurum. biliyorum çok karışık cevap veren olursa çok sevinirim. saygilar..

vergi indiriminin %40 kalması bir sorun çıkarır mi çünkü yeni raporum %80 olma ihtimali var.
saygilar..

Tekrar bir işte çalışabilir miyim bilmiyorum. haksızlık olduğunu düşünüyorum

cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim.

yakup'xw,
Kime haksızlık olduğunu düşünüyorsunuz. En doğal hakkınız Anayasamız bakınız ne diyor.
Madde 49 - Çalışma, herkesin hakkı ve ödevidir.

vergi indirimi emekliliği

Merhaba arkadaşlar
çalıştığım is yerinden ayrıldım. artık calismaya gücüm yeter mi bilmiyorum. kısa süre bir yerde çalışıp erken emeklilik icin vergi indirimine başvuru yapılabilir mi.

Son düzenleme:
yakup'xw

Elbette, vergi indirimine başvurmak için o anda çalışıyor olmak yeterli.

OturanBoğa

is yeri vergi indirimini yapmasa erken emeklilikten yararlanir miyim. lutfen cevap saygilar

@yakup'xw
Sanırım maliyede kayıtlı vergi indiriminiz olduğu halde işverenin bunu uygulamadığı durumdan bahsediyorsunuz.

Şayet soruda kastınız buysa hiç bir sorun olmadan erken emeklilik hakkınmızı kullanabilirsiniz. Önemli olan bu hakkı elde etmiş olmanızdır.

[FONT=sans-serif]Değerli arkadaşlar [/FONT]
[FONT=sans-serif]izninizle birkaç sorum olacaktı [/FONT]
[FONT=sans-serif]1. Tarım bagkurlu olupta sonradan işe girip ssk dan vergi indirimi emeklisi olunur mu [/FONT]
[FONT=sans-serif]2. işten ayrilirsam sagliktan yararlanmak için gss basvurusu yapsam vergi indirimini etkiler mi ve ne kadar aylık prim öderim [/FONT]
[FONT=sans-serif]3. yaşimın genç olmasi emekliligi etkiler mi [/FONT]
[FONT=sans-serif]4. %86 rapor ve vergi indirimi [/FONT]
[FONT=sans-serif]çok tsk ederim lütfen cevaplarınız bekliyorum [/FONT]

Ufukalp tsk
ben tarim bagkurluyken ise girip çalıştım vergi indirimi aldım
sorum şu daha önce tarim bagkurlu olan vergi indiriminden emekli olur mu
ve yasin çok genç olmasi emeklilige engel olur mu
eğer sağlık için gss yaparsam vergi indirimini etkiler mi primi ne kadar olur
zaman ayırıp cevaplarsaniz sevinirim tsk ederim

yakup'xw
Sigorta başlangıç tarihiniz 2008 öncesi ise, daha önce vergi indirimi hakkı elde etmiş iseniz, en az son 1261 gününüz 4A statüsünde yatmış ise SSK dan vergi indirimi ile emekli olursunuz.

cevap verdiğin için tsk ederim bilmediğim için yanlış birsey yapmak istemiyorum
ben 2004 agustos ayında tarim bagkurlu oldum 2013 mayısta ise girip ssk li oldum devam ediyor 1600 günü geçti ssk vergi indirimi yeni aldım yani ilk girişim bagkur

akıl karışık

ozgurmeric74

2008 den önce sigorta girişi derken sigorta (ssk) girişimi yoksa bagkur girisi de geçerli mi. yani 2008 den önce bagkurlu olup 2008 den sonra işe girip ssk li olan içinde geçerli mi

yakup'xw

Hangi statüde olduğu önemli değil, sigorta girişi olması yeterli. Ve emeklilikte son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de o statüde gerçekleşir.

@OturanBoğa

Selam . vergi indiriminden emekli olacaklar hizmet birlestirmesini nasıl yapmalı. sgk ya direk emeklilik icin mi basvurmali yoksa hizmet birlestirme dilekcesi mi vermeli.

OturanBoğa
Bugun sgk Müdürlüğüne gittim ordaki bayan memur birlestirme yapmanıza gerek yok emekli işlemleri sırasında rapor ve indirim belgeni getir burda hallediyor dedi . pek içime sinmedi cevabı. bilgisi yada tecrübesi olan arkadaş varmi
nereye yazacağım bilemedim af edin

yakup'xw
Evet emeklilik işlemleri sırasında da birleştirilir, ama emeklilik işlemleri çok uzar, önceden yaptırmakta fayda var.

yakup'xw
Bu hiç belli olmaz. Hizmetinizin olduğu Bağkur müdürlükleri ile yazışmalar yapılacak, Bağkur kendilerine tabi tüm çalışanlarınızı belirleyip talep eden SGK'nya gönderecek...
İlgili müdürlüklerin hızı, ilgisi, çalışmalarınızın tek yerde, parça parça ya da farklı illerde olması gibi bir çok etken olabiliyor.
Ama normal emeklilik işlemlerinden bayağı uzun sürer orası kesin.

Ufukalp
Sgk danışmadaki bayan memur beni neden böyle yönlendirdi. onlara ek bir iş yükü mu oluyor acaba. beni başından saldı gibi geldi. gidip illede yapacam desem mi

Arkadaslar
hizmet birlestirme işini bimerin de halledebildiğini söyleyenler var doğru mudur acaba.

Ufukalp
Merhaba herkese
Ben uzun uğraşlar sonun da raporumu aldım Süresiz%76 rapor verildi hastalığım FSH
Şuanda sigortalı çalışmıyorum GSS ödüyorum erken emekli olabilmem için sorularım olacak cevap verirseniz sevinirim.
1) 21.02.1978 doğumluyum sigorta başlangıcım 20.10.1994 fakat 18 yaşımı doldurma tarihim 1996
2) Toplam gün sayım 3032
3) Kısa dönem askerlik yaptım 6 ay ve 7 ay isteğe bağlı ödeme yaptım
4) Bu duruma göre nasıl bir yol izlemeliyim önce bir yerde sigortalı çalışmaya başlayıp Vergi inirimi için başvuru mu yapmalıyım
ve ortalama 12 ay sigorta mı ödemeliyim bir iş yeriyle görüştüm gerek yok engelli olarak başlayacaksın sigortalı olarak o otomatik olarak oluyor dediler bu nekadar doğrudur biraz kafam karıştı bana yol gösterirseniz sevinirim engelsiz sigortalı olarak başlamak mı engelli kadrosuyla başlamakmı

EGE78
Erken emekli olabilmek için vergi indirimi hakkı elde etmeniz şart.
Bunun için evet sigortalı bir işe girecek ve işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair belge ve rapor ile vergi dairesine başvuracaksınız.
Mevcut raporunuz ile 2.derece vergi indirimi elde ederseniz 16 yıl 4 ay sigorta süresi ve 3760 prim gün sayısı şartları ile emekli olabilirsiniz.
Sigorta süreniz zaten çoktan dolmuş, prim gün sayınızı 3760 a tamamladığınızda emekliliği hak edersiniz.
Normal ya da engelli çalışan olarak başlamanızın emeklilik yönünden bir farkı yoktur.
Gerek yok dediler derken neyi kastettiniz anlamadım. Eğer vergi indirimi ise bu size kesinlikle gerekli. Vergi indiriminiz olmadan asla erken emekli olamazsınız.

Ufukalp
Yani şunu anlıyorum biryere girip çalışmaya başlayıp oradan aldığım Çalışma belgemle vergi dairesine başvurup indirim almalıyım önce ve gün sayımı doldurup SGK ya başvuru yapmalıyım bu esna da askerlik borçlanması kısa dönem 6 ay onu da yapıp gün sayımı arttırırsam 12 ay gibi bir süre de emekli olabilliyorum bu kalan 12 ay da primlerimi yüksek ödersem Emekli maaşım da bir artış olurmu

EGE78
Evet doğru anlamışsınız.
Ancak isteğe bağlı da dahil toplam gününüz 3032 ise eksik gün sayınız 728 yani 2 yıl. & ay askerliği borçlanırsanız 12 ay değil 18 ay çalışmanız gerekir.
Primlerinizi yüksekten yatırmak tabi ki emekli maaşınıza olumlu etki eder, ama sadece bir yıllık yüksek yatırmakla da öyle ahım şahım bir fark beklemeyin.

Üst Alt