Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 girişli 1/2 kademede memurum ama yeşil pasaport alamıyorum!?

Descartes

Aktif Üye
Konular
105
Reaksiyonlar
559
2 sene sonra nasip olursa 1/4 'ün en üst kıdemde memur olacağım. Bugün çalıştığım kurumdan "yeşil pasaport" başvurusu için gerekli evrakları hazırladım. İl milli eğitim'den ve nüfus müdürlüğünden de yarın için randevu aldım. Bir hevesle ilçe milli eğitime gidip belgeleri ibraz ettim. Ama insan kaynaklarındaki görevli kadın memur , yeşil pasaport alma hakkımın olmadığını söyledi. 1/2 derecedeyim 20 yıldır çalışıyorum , neden olmuyor ? diye sorunca " Geri hizmet memurlukta 5.kademedesiniz;3. olması lazım" dedi. Hevesim kursağımda kaldı, bozuk bir moralle iş yerine döndüm. Müdürümüz ve evrak işlerini ayarlayan memur abla "bu detayı farkedemedik; ilk defa karşılaşıyoruz" dediler. Demem o ki 20 senedir çalışsak da geri hizmet memur olduğumuz için yeşil pasaport alma hakkım olmuyor. Takdiri size bırakıyorum.

ne alaka geri hizmete alınınca en baştan mı başlıyor derece kademe? nasıl bir işleyiş bu anlamadım. Canını sıkma hocam bir sendikaya sordurt derim eğer yasa böyleyse az daha sabret birikim yap yeşil pasaportu alınca acısını çıkara çıkara gezersin inşallah

şimdi kabaca hesapladım da 20 yıl: 6 derece 2 kademe eder. her 8 yıla 1 kademe ek verılır 2 kademe de oradan 7 derece 1 kademe düşmesi lazım lisans mezunu öğretmen 9/1 (teknik öğretmen hariç) lisans mezunu memur da 9/1 den başlar (teknik hizmet hariç) hocam senin her türlü 3. derecenin altında olman gerekiyor

Son düzenleme:
@Descartes,

SElam,

Hocam aşağıya memurlar net'ten konuyla ilgili bir haber yapıştıracağım; İncerlerseniz sorunuza cevap niteliğindedir.

Üniversete mezunu da olsa kadro derecesi 1, 2, ve 3 olanlar alabiliyormuş Yeşil Pasaportu.

Ben yazacaktım ama arkadaşın yazdığı yazıda var, oradan kopyaladım. Yani bilgisayar işletmeni ya da veri hazırlama ve konrol işletmeni gibi işlevsiz iki kadro var.
müdürün kabul ederse bilgisayar işletmeni kadrosuna geç, pasaport almanda hiçbir engel kalmaz.

Ancak, memur kadrosunda görev yapanlar 5'inci dereceden yukarı çıkamamakla birlikte memurla aynı düzey görevde bulunan Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Bilgisayar İşletmeni gibi kadrolarda bulunanlar 3'üncü dereceye kadar yükselebilmektedir. Dolayısıyla VHKİ ve Bilgisayar İşletmeni kadrosunda bulunanlar yeşil pasaport alabilmektedirler.

Yani sonuç dolambaçlı bir şekilde elde edilmektedir. Dolayısıyla yeşil pasaport almak isteyen birçok memurun VHKİ kadrosu talep ettiği uygulamada sıkça görülen bir durumdur.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM, senin DM hala kapalı ....VHKİ evrak vs. işlerden anlamam . Yazdığın gibi her sene sınavsız geçiş olsa da bilgisayar işletmeni olacak kadar teknik bilgiye sahip değilim. Zaten hali hazırda çalıştığım kurumda böyle bir kadro da yok. Elimde normal pasaport var. Onunla, gitmek istediğim ülkeye vize almaya uğraşacağım. Başka bir seçenek kalmadı

"Hizmet grupları arasında geçişler" başlıklı 19 uncu maddesinde, "(1) 5 inci maddede belirtilen
hizmet grupları arasındaki geçişler aşağıdaki esaslar çerçevesinde yapılır:

a) Aynı hizmet grubunun alt hizmet grubu içinde kalmak kaydıyla, ilgili personelin isteği ve
atanılacak kadro için aranan öğrenim şartına ve sertifika gibi belgelere sahip olunması kaydıyla sınav
yapılmaksızın
genel hükümlere göre atama yapılabilir..." hükmü yer almaktadır.

Kurumuna bir dilekçe ile "kurumunuzda .. tarihten beri memur olarak görev almaktayım, ... tarihli bilgisayar sertifikam ile bilgisayar işletmeni olarak göreve devam etmek istiyorum. saygılarımla arz ederim."

sınavsız, şartsız, şurtsuz bilgisayar işletmeni olabiliyorsun.

@Descartes, vki geç memur vki aynı görevi yapiyor kadro vs olması önemli değil sen geç yeterki

Başvurunu yap

Kademe en fazla 3 e çikiyor 4 nerden çikti

Nere gideceksin

Son düzenleme:
@ucuncubahar, bu kadar ısrarla yazdığına göre doğruluk payı olmali. Yarın müdürle bu mevzuyu konuşacağım. Teşekkürler

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM, Hollanda'ya gitmek istiyorum ama sıkıntı yok. Bende normal pasaport var. Onunla vize almaya çalışacağım. İnternetten vize nasıl alınır diye araştırdım. Çok ayrıntılı ve karışık bilgiler var. Birilerinden teknik destek almam lazım.

"Elimde normal pasaport var. Onunla, gitmek istediğim ülkeye vize almaya uğraşacağım." diye yazdığın için, ısrar ettim.

Yarın kendin göreceksin,
Senin yeşil pasaport alman, mesela Türkiye'ye en kolay vize veren ülke, kardeş Azerbeycansa, Azerbeycan'a vize başvurusu yapmaktan daha kolay.

1) vize için her sefer uğraşacağına, yeşil pasaport için bir defa uğraş.
2) Önce devlete, sonra millete 20 yıl hizmet etmişsin, yeşil pasaport hem hakkın hem de anne sütü gibi helaldir.

🙏

@ucuncubahar, Son cümlen beni duygulandırdı Allah (c.c) razı olsun.

Sendika başkanını aradım . Müdürümle konuştum. Aynen senin yazdığın şekilde söyledim VHKİ veya Bilgisayar işletmenliğine geçersem

yeşil pasaport alma imkanım varmış; dedim. Onlar da teyit ettiler

Son düzenleme:
@Şamil676767, :) reis , sıkıntı yok. Erkek kardeşim İrlanda'da yaşıyor ve çalışıyor. Orada sürekli oturum izni var. Haziran'da İstanbul'a gelecek. Onunla birlikte vize ayarlayan kuruma gideriz diye planladık. Memurlara vize kolay çıkıyor ama kardeşim referans olunca daha kolay olur gibime geliyor. Benim derdim istediğim ülkeye gidebilmek. Pasaportun rengi çok da önemli değil..

Memuriyete yeşil pasaport hakkını kazanmışdım çıkarmadım acaba malulen emekli olduktan sonra verirler mi. Yunanistan çok merak ediyorum bir gün gitmek isterim oralara

Üst Alt