Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 girişliyim, raporumu 2019'da aldım. Emeklilik şartlarım nedir?

Zafer 26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.. benim 3yasinda gözüm alınmış. İlk defa 2019 yılında %42engelli raporu aldım. Rapor tek bölümden-gözden-. 2004 yılı girişli öğretmenim. Bu Eylül ayında 15 yılım doluyor. Erken emekli olabilir miyim?yoksa 18 yılı beklemem mı gerekiyor?(5510/geçici 4. Madde) yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok teşekkürler..

e-devlet te Hitap hizmet dökümü var; e-devlette hitap yazın çıkar; orada emeklilikte kaç yıla tabi olduğunuz yazar; ancak ilk defa engelli raporunu 2019 da aldığınız için yazmayabilir. Ayrıca engelli raporundaki oran ile emeklilik için gerekli maluliyet tespiti arasında bir alaka yok... Mesela benim engelli oranım %45 ama malül sayılıyorum ve emeklilikte 15 yıla tabiyim...

Teşekkürler cevap için... Aslında benim sormak istediğim ilgili maddeyi bilen için şöyle: asıl olan işe başlamadan önce raporlu olmak mı? işe başlamadan engelli olmak mı? Benim durumum da Raporsa 18 yıl(çünkü raporumu daha yeni aldım) özürse 15 yıl .. cevaplayan olursa çok sevinirim teşekkürler..

Zafer 26

Eğer memur olmadan önceki tarihli bir raporunuz olsaydı 5400 hizmet günü ile emekli olabilirdiniz. Ama ilk raporunuz henüz yeni. Bu durumda "sonradan engelli olan memur" sayılırsınız ve geçici 4. maddeye göre 6480 hizmet günü ile emekli olabilirsiniz.

Üst Alt