Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 model 2. el aracımı satmak istiyorum. Gereken evraklar nelerdir?

Konular
29
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar 1.5 sene önce 2 çi el aldım aracımı satmak isiyorum nasıpse pazartesı satış vercem ötv den muaf almadım aracı
normal şahısdan aldım
aklıma takılanlar sunlar dırek noterden mi satış verıp alan şahıs proje cızım yapıp bıncek yoksa proje cızım yapıp öylemı noterden satısı verıyorzu
kısacası prosodurler nelerdır bılgınız varsa aydınlatırmısınız

şahıs emnıyete sormuş emnıyetekı polıs tirafıkden cekıp cekme belgelı satıs yapman gerekıyor demıs
ben emnıyete sordumda dırek noterden satıs verıp o sahıs proje cızım yapıp muaneye sokup öyle bıne bılıyor dıye bılıyorum
teşekurler sımden

Ben şöyle yaptım.
Özel tertibatlı aracımı çeki demiri takan bir yere götürdüm sanayide.
Bu yerlerde mühendis oluyor. Tertibatın söküldüğüne dair işlemleri yapıyorlar ve söküyorlar.
Sonra aynı gün TSE ye gittik mühendisle. TSE deki memur ya da mühendis her kimse, baktı tertibat sökülmüş.
Çeki demirci mühendisin hazırladığı belgeleri onaylayıp tüvtürke gittiğimde vereceğim belgeleri hazırladı. Ruhsatta yazan özel tertibatlı araç ibaresini tüvtürk muayenesinde kaldırdılar, orada ek1 belgesi düzenliyorlar, yeni ruhsatta özel tertibatlı yazmıyor böylece.
Ek1 belgesini alıcıya verdim. Satışı verdim. Alıcı aracı kendi üzerine ruhsat alırken ek1 ile özel tertibat yazısını da kaldırdı.
Güle güle kullanıyor sanırım arada görüyorum arabayı.
Bu işin maliyeti 500 tl mühendis+TSE ve tüvtürk parası.
Açıkçası bu işi sadece benim yani aracı özel tertibatlı kullanan kişinin yapabildiği bir şey olarak bildiğim için ben yaptım hepsini. Şimdi düşününce sanki alıcı da yapabilirmiş gibi geldi.
Galiba çok net bir yanıt olmadı ama en azından canlı bir tecrübedir, akış böyle.

bu işlemleri sen mı yapıyorsun yoksa alan kışimı yapıyor hocam
bırde noterde satısdan öncemı bu işlemler olcak yoksa satıs olmadan öncemı yapılmasılazım

ben emniyete gidip sordumda satışi dırek verıceksın alan kışi proje cızım yapıp muaneye sokucak aracı dıye bılıyorum

cvp ıcın tşkler

Yukarıda yazdığım işleri ben yaptım. Ama anladığım kadarıyla size söylenen de yanlış değil. Alıcı da yapabilir. Ben alıcıya sıkıntısız uğraşmayacağı bir araç vereyim diye kendim uğraştım.

ben 4 sene önce gine 2 cı el honda marka aracımı satımda aynı sızın gıbı yapmıştım emnıyete polıs kızmışdı bana bunu siz deyıl alan şahış yapcak demısdı

şüan makıne muhendısınden prroje cızım almak 600 tl sadece cızım

Tüvtürk parasını yani araç muayene ücretinin o zamanki bedelini maalesef hatırlamıyorum. Her sene de değişiyor. Hatırlasam da işinize yaramayacaktır. O yüzden sorunuzu ancak bu kadar yanıtlayabiliyorum kusura bakmayın.
Mami Junior

@cakirlarc

Estf hocam, bu aparat takan firmalar 1000 TL- 1500 TL civarı bi şey istiyor sanırım (tam rakamı unuttum) o yüzden sordum.
Kendimiz yaptırsak daha mı uygun olur diye acaba diye sordum.

arac tirafıkden cekmeden yapdın bulanları demı
tarıh neydı hocam aracını satında
bana tırafıkden cekıp öyle sata bılırsın dıyor noterdekı sahıs

selam aleykum arkadaşlar size sormak istedım bir konu var
ben araçimi 1.5 sene önce 2 çi el olarak aldım yanı ötv den muaf olarak almadım
bu aracın saglıklı bır kışiye satısı için gereken prosodur nedir bılgınız varmı
ACILLLLL

bulent abi herkes farklı satiş vermiş kafam kariştı kımı tum işlemlerı yapmış proje+ ek1 belgesi+arac muane

kımı dırek noterden vermış satışi anlamdım şimdı birde tirafik tescil artık ruhsat vermıyor
noterler verıyor ruhsat demem okı kımse bılmıyor prosudur nasıl işlıyor

Ben..VE..Sen

Valla kardeşim aynen de dediğin gibi! Her türlü iş görene şahit oldum! Noterden notere, emniyet'ten emniyet'e fark ediyor!

arkadaşlar bugun proje çizdirdim araca ordan çizim yapan muhendis TSE den onaylatı aksama dogru bana evragı teslım etı bende notere gıdıp ruhsatı özel tertibatlı arac ibaresinden cıkardım şüan ruhsat normal bireylere göre yarın gelip hayırlısıyla satısı alcak

proje cızım 650 tl verdım
yeni ruhsat 138 tl verdım
+ bırde gelen şahısın usdune tekrardan ruhsatı vercem yanı önce aracı engelı ıbaresınden cıkartıp öyle devrede bılırsınız dedı noterdekı arkadaş o eskiden direk satışlar kalkdı dedı
bılgınıze gınede arasdırın HER KAFADAN BİR SES :confused:

bu dedim prosudur 2 cı el aldım arac için ÖTV indirimden alınan araçlar bılemıcem

Üst Alt