Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 mü yoksa engelli raporumu aldıktan sonraki işe giriş tarihim mi baz alınacak?

Prens Ernak

Yasaklı Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
0
2004 yılında sigorta girişim yapıldı,engelli raporumu ise 2014 yılında aldım, şimdi benim sigortalılık sürem hesaplanırken 2004 yılımı yoksa 2014 yılından sonraki sigorta giriş tarihim mi baz alınacak, teşekkür ederim arkadaşlar.

Staj değil tam primden yatırılmış olan tarih baz alınır, raporla ilgisi yok. 2004'te stajla ilgisi yoksa ve tam primden yatırılmışsa günleriniz, bu yıl itibariyle geçerli olur.

2 gün için 40 tl primim yatmış ama staj mı tam prim mi bilmiyorum, bu durum da 18 yaşımda sigorta girişim yapılmış oluyor.

staj değilse, tabi olunacak emeklilik tablosu:

2008_oncesi.PNG

Arkadaşlar merhaba, bugün bir abimiz sgk'ya sordum sigorta başlangıcın 2008 kabul edilmesi için 2 gün değil en az 10 gün primin yatmış olmalıydı dedi, bu doğru mudur, bilginiz var mı? Teşekkür ederim.

true blue

öyle birşey yok benim 3 gün ama başlangıç 2007 olarak almış sgk 2025 de emekli olur şeklinde 18 yıla tabiyim

muhendis3232

Hocam bilgilendirme için teşekkür ederim. 2025 de emekli olur şeklinde sgk'nın hitap yazılımında mı görüyorsunuz, benim orada 2008 başlangıcımı görmediği için 2033 gösteriyor, ama sgk'dan 2 günlük hizmetimi istedik, intibak yapacağız, böylece hitaptaki emekli olur tarihinin 2028 görüneceğini umuyoruz.

true blue

edevlette de yazıyor orayada bakın hizmet dökümü açınca ilk kısımda yazıyor

Bir gün bile sigorta olsa başlangıç o tarih olur.

OturanBoğa
Bilgilendirme için teşekkür ederim hocam.

muhendis3232
e devlette de 2033 yazıyor, 2 gün hizmetimin intibakı yapılınca muhtemelen bu tarih 2028'e çekilecek.

OturanBoğa
Peki hocam benim sigorta girişim nisan 2008. Sigortalılık süresinde 18 yıla tabi olduğumu biliyorum. Prim süresinde 4680 güne mi yoksa 4400 güne mi tabiyim.

Ufukalp

Hocam aşağıdaki tabloya göre sigortalılık süresinde 20 yıla tabi olduğum yazıyor, acaba ben 18 diye yanlış mı biliyorum.

MTVkZTBiYWY2NWI2MDg.jpg

Üst Alt