Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 SGK girişim, %83 raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

umutgül

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler,sorum şu 2004 12 ci ayı işe giriş tarihim 2100 prim gün sayım var,kanser hastalığım % 83 ağır özürlü raporu aldım,sürekli ibaresi mevcut ,bu durumda herhangi bir emeklilik türünden faydalanmam mümkünmü herkese teşekkürler şimdiden

2004'ten sonra rahatsızlanmışsanız, 10 yılınız dolduğunda çalışıyor olursanız maluliyet tespiti, boşta olursanız malulen emeklilik başvurusu yaparsınız. maluliyet cetveli 'ne göre malul sayılırsanız 10 yıl 1800 günle emekli olursunuz.
malul sayılmazsanız, 15 yıl 3600 günle emekli olursunuz ssk'dan, bunun için çalışıyorken 1. dereceden vergi indirimi kazanmanız gerekir.

Cevap icin oncellikle tesekkur ederim,yukarida yazdiginizdan sunumu anlamaliyim,ise girisi tarihinden itibaren herhalukarda 10 yil gecmesi lazim 2004 12 inci ayi oldugu icin 1 yil daha beklemem gerek daha erken emekli olma sansim yok

Bunun tespiti icin nasil bir yol izlemem gerekli yukaridaki link i okudum en son sik bana uyuyor 5 senedir surkli tedavi goruyorum ve su an wc gitmek icin yardim aliyorum

Maluliyet tespiti yada malulen emeklilik başvurusu yaptığınızda kurum tarafından sevkedilirsiniz. Alacağınız rapordaki tanıya göre sgk karar verir.

Cok ozur dileyerek,bu benim hastaneden aldigim %83 agir ozurlu surekli raporu bu isi karsilamiyormu,ayrica bir rapor dahami gerekiyor

Evet, malulen emeklilikte geçerli olmaz. maluliyet tespiti yada malulen emeklilik başvurusu yaptığınızda kurum sevkiyle yeniden rapor almanız şarttır. ve maluliyet raporunda oran olmaz. sadece tanı yazılır. sgk bu tanıyı maluliyet cetveli 'ne göre inceler.

Üst Alt