Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 SGK girişim var. 79 doğumluyum, %80 raporum var. Ne zaman emekli olabilirim?

tameryi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhabalar emekli olurken yaş bekleniyor mu?

01/02/1979 doğumluyum ve raporum % 80 görme kaybı bu durumda ne zaman emekli ola bilirim 01/04/2004 yılında beri eksiksiz calışıyorum..

% 80 raporunuz ile 1.derece vergi indirim hakkı kazanmış iseniz, 15 yıl 3600 güne tabi olursunuz. 01.04.2004 + 15 : 02.04.2019 yılında emekli olabilirsiniz.

Defterdarlıktan elde edilecek sakatlık indiriminin derecesine bağlı olarak emeklilik kriterleri değişir:

2008_oncesi.PNG

emekli olmak istemesek olmama hakkımız varmı?

Tabii ki! Kimse kimseyi zorla emekli edemez. Emeklilik, kişinin kendi talebi ile gerçekleşebilecek bir haktır.

emekli olabilirmiyim?

Merhabalar %80 görme engelim var erken emekli olabilirmiyim?

%80 görme engeliniz toplamda %kac rapora denk geliyor? rapor aldınız mı hastaneden? aldığınız rapora göre yukarıda daha onceden bülent bey bir tablo vermiş.. ona bakıp kac yılda emekli olacagınızı öğrenebilirsiniz..

tameryi,
Arkadaşım ilk sorun ne zaman emekli olurum oldu onu cevapladık sonra emekli olmak istemediğini belirttin yine tekrar ne zaman emekli olacağını sordun. Bence siz ilk önce emekli olayım mı olmayayım mı ona karar verin sonra tam bir hesaplama yapalım.
Bu arada siz vergi indirim hakkı kazanın ki emekli olmaya karar verdiniz mi? Müracaat halinde emeklilik süreci fazla uzun sürmesin...

01/07/1998 sgk girişliyim şuan emekliliğe hak kazandım ama ne kadar maaş alırım hesaplıya bilecek varmı şuan bürüt maaşım 3500 tl

tamer bey bende %80 görme engelliyim emeklilik için baş vurdum bundan sonra bende hiç bir yerde çalışamayacak mıyım?

Bu ikisini nasıl ayırmamız gerekiyor ? ben hangisinden emekli olacağım anlı yamadım iş yerim malulen diyor ama ben vergi indirim hakkı ile erken emeklilik diyorum. Raporum %80 görme engeli

tameryi sgk başlangıç tarihi, gün sayınız emekliliğe yetiyorsa ( rapor oranınıza göre ) vergi indirimi alarak olabilirsiniz, tabii çalışmaya devam etmek istiyorsanız yukarıda da belirtildiği üzere malulen emekli olursanız çalışamazsınız...

Malulen emeklilik için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak durumda olmak lazım. Bu varsa, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emekli olunabilir (malulen emekli olanlar emekliliklerini sonlandırmadan çalışamazlar)

Yaşlılık emekliliği ise mdefterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden şu tabloya göre olur:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt