Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 SGK girişim var. Emeklilik için vergi indirimi almam şart mı?

eser27

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Sayın arkadaşlar ben kafamda bayağı bir soru işareti var size danışmak istiyorum
1) ben ssk 2004 girişliyim toplamda 2039 günüm çalışıyorum
2)özürlü raporum % 42 ( nisan ayında iş kurdan alacağım kısmetse)
3)raporu ömss için aldım fakat forumu araştırayım derken türlü türlü soru ve cevaplar
3)vergi indirimine yani erken emekli olmak için başvurmam gerekiyor mu 1. maddede belirttiğim gibi (1 ekim 2008 öncesi) yoksa günü doldurup sgkye başvurmam mı gerekiyor
4)bunun için özürlü kimlik kartımı gerekli yoksa sağlık kurulunun verdiği rapor yeterli mi?:confused:

Özürlü kimlik kartıyla hiçbir alakası yok. 1 Ekim 2008'den önceyse sigorta girişiniz ve SSK'dan emekli olacaksanız vergi indirimi almanız şart.. Vergi indirimi almak içinde çalışıyor olmak şart.. Raporunuzla ve http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html başlığındaki belgelerle defterdarlığa vergi indirimi almak istediğinize dair başvuru yapacaksınız..

Ayrıca: http://www.engelliler.biz/forum/ozu...en-omssye-girip-kamuda-memur-olabilir-mi.html

Cevabınız için teşekkür ederim peki özürlü memur sınavı kazanıp atandıktan sonra haliyle vergi indirimini almış oluyoruz değilmi?

Memur olmanız otomatikman vergi indirim hakkı kazanacaksınız anlamına gelmez.Bizzat maliyeye vergi indirim hakkı için müracaat edeceksin ki bu hakkı kazanabilesin..

Ilker bey şu an özel sektör de çalışıyorum vergi indirimini hak kazanırsam memur olduktan sonra tekrar mı isterler?

Özel sektör de vergi indirim hakkı kazanır isen kazandığın hak memur oluncada devam eder.

Ilker bey ben defterdarliga basvuracagimda sadece raporu götürbilirimiyim işitmeden aldigim odyofogriyi heyet aldi sorun olurmu kafam ona takildi?

1-Çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge
2-Sizin yazacak olduğunuz dilekçe
3-Sağlık kurulu raporu (işitme engelli olduğunuz için odyo testini raporunuza ekleyin) Odyo testi yapan yere gidin ve bir suret alın ama dikkat edin ıslak imzalı olsun
Bu belgeleri tamamladıktan sonra vergi dairesine gidip müracaatınızı yapın.

sayın oturan boğa 2008 öncesi ssk girişim var %42 raporum var acaba vergi indirimine başvursam onaylanır mı?

sayın editörüm ben bugün maliyeye gittim geçen hafta işkurda aldığım raporu kabul etmediler tekrar aynı hastaneye gitceksin elindeki raporu göster heyete vergi indirimi için olduğunu söyle dedi görevli ben bu işten hiç bişey anlamadım daha rapor yeni ama ne yapmam lazım?

Yanlış bilgi vermişler. Elinizdeki rapor geçerli olmalı: Gelirler İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sitesinden

SORU 8: Başka amaçlarla alınmış raporlar sakatlık indiriminde de geçerli midir?
Sakatlık indiriminden yararlanmak için genel uygulama ilgilinin rapor almak üzere gerekli belgelerle ilgili müdürlüğe başvurması, ilgili müdürlükçe hastaneye sevk edilerek rapor aldırılması olmakla birlikte; vatandaşların mağdur edilmemesi için diğer kurumların sevki sonucu aldıkları raporlarla (rapor aslı veya noter onaylı) ve gerekli diğer belgelerle birlikte ilgili Müdürlüklere başvurabilmelerine imkan sağlanmaktadır. Bu uygulama ile kişiler yeniden rapor alma külfetinden kurtarılmaktadır.

tşk ederim bülent bey ben tekrar oraya gidip elimdeki raporu ısrarla kendisine vereceğim almazsada verdiğiniz linkte soruyu yazıcıdan çıkarıp okuttururum onu da kabul etmezse olay çıkarırım artık olacağı bu...

Memur ısrar ederse, müdürüne çıkın. Bu konuda gelirler idaresi'nin görüşü çok net.

bülent bey uzun zamandır kapalıydı forum yazamadım deftarlıktaki memur almadı dedi ki işkurdan raporu onlarca insan öyle getiriyormuş raporu ama ankaranın onaylanması istisna dedi tersleyip attı beni bende fazla uğraşmadım aldım elindeki evrakları uğraşmak istemedim vazgeçtim ömss'le bi kuruma memur olduktan sonra hallederim işimi garantiye alayım diyorum:(

Hata yapmışsın. Ben olsam üşenmem, "eğer bu raporu alıp işleme koymazsanız hakkınızda hem Maliye Bakanlığı'na hem de Başbakanlığa şikayette bulunacağım" derim. Almak zorunda. Başka yolu yok.

Bülent bey haklısınız ama benim iş yerim hiç müsait değilki uğraşayım 12 saat çalışıyorum şundan korkuyorum tekrar hastaneye gideceğim tekrar dolaşacağımda sonuç 1,5 ayda çıkacakta ankaraya gidecekte 1 seneyi bulur vallahi üşeniyorum açıkcası ne yalan söyleyim neden elimdeki var olan raporu almıyor bu yaa:mad:

Ankaraya gönderdigim rapor Ila onaylanmis. Önceki Bydi umarim hakeden herkes alir ins.Sigorta girisim 30/12/2005 prim ise 2025 bune göre nezaman emekli olurum?Rica etsem bilen biri yazabilir mi?Saygilar

Hayırlı olsun,
sigorta başlangıcınızın -staj değil- tam primden yatırıldığını varsayarak;
2005 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi ile, 20 yıl 4400 güne tabiisiniz.
ancak profilinizde doğum tarihiniz 1988 yazıyor,
1988 ise, 18 yaşınızı 2006 tarihinde dolduracağınızdan,
2006 + 20 = 2026 yılında prim gününüzü 4400 güne tamamladığınızda emekli olabilirsiniz..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...rin-sigorta-baslangiclarina-dair-mevzuat.html

Kısmet hanim tskkür ederim cvp için ama evet 18 yaş altında basladim ise ama ben hic bise anlamadım neden 2025 emekli olmam gerekirken 2026 oldu ?

Diyorum ya, 18 yaşınızı 2006 yılında doldurduğunuz için, 2005 olarak bakılır 2006 olarak hesaplanır. Başlığıda incelerseniz böyledir bu.

evet şimdi anladım kısmet hanım incelemeden yazdım çok teşekkür ederim az kaldı bi 12 yıl sonra emekliyim :D

Kısmet hanım ben 4a lı calısanım peki memur oldugumda ssk primlerim ne olur hizmet birleştirmesi mi olur yoksa yeni bastan calısmıs gibimi olurum? Bu konuda aydınlatır mısınız? Tskkurler

Sayın editörüm merak ettiğim bir konu var vergi indirimi raporumun aslı hem eve hemde iş yerine mi geliyor eğer öyleyse kaç günde geliyor??
2. sorum ise engelli kimliğimde % 42 yazıyor şimdiki ise % 49

değiştirmeye gerek var mı??

Saygılarımla

İşyerine gelir, eve gelmez. Evraklarda eksiklik vs. çıkmazsa en az 2-3 ay içerisinde sonuçlanır.
% 42 ile 49 arasında haklarınız açısından farkeden bişey olmaz, bence değiştirmenize gerek yok....

Kismet hanim rapor onaylandi ben isyerine nezaman gelir demistim? 2-3 ayi bulurmu isyerine gelmesi??

2-3 hafta bekleyin bakalım,
siz ne kadar süre önce başvuru yapmıştınız, onaylanması ne kadar sürdü?
bu aralar bu soruyu çok sık soruyorlarda,gerçi belli olmuyor vergi indiriminde bu sürelere ama, sizide emsal gösterebiliriz...

Ben 14/06/2013 de gönderdim 20/09/2013 itibariyle deftarlıktan fotokopisini aldim yaklaşık 3ay sürdü

Kısmet hanım iş yerime geldi aslı çok kısa sürede geldi hemde :D

Gözünüz aydın hayırlı olsun:) Teşekkür ederiz bizide bilgilendirdiğiniz için.

Üst Alt