Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 SGK girişim var. Malulen mi yoksa erken emekli mi olmalıyım?

Konular
22
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar

şizofreni tedavisi görüyorum 2002 yılında ilk sigorta başlangıcım var sigortaya başlangıcım ssk ile oldu 675 gün ssk prim günüm var rahatsızlığım sigorta başlangıcından sonra oldu sskdan sonrada 2yıl7 ay kadar isteğe bağlı bağkur ödedim ve halen devam etmekteyim sizce ben malulen emeklilik mi yok erken emekliliğimi tercih etmeliyim

eğer emekli olursam hangi statuden emekli olurum ssk mı bağkurmu .

malulen emeki olursam nekadar erken emekli olursam ne kadar maaş alırım

bu konu hakkında bilgi almak istiyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Malulen emekli olma şartları vardır bu şartlar 10 yıl 1800 gün prim ve 60% ve üzeri rapor, anılan raporun üzerinde bir oran alıyor iseniz şartlarınızı tamamladığınız vakit kuruma malulen emekli olmak için müracaat edersiniz ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edilirsiniz. Sakın kendi başınıza rapor almaya kalkmayım malulen emeklilikte rapor için kurum sevki şarttır.

Cevabınız İçin teşekkürler...
Evet malulen emeklilik şartlarını biliyorum 2014 sonunda 10 yıl 1800 günüm doluyor ve malulen emeklilik için başvuracağım eğerki olamazsam erken emekliliği düşünüyorum öğrenmek istedeiğim erken emekli olurkende ssk nın gönderdiği hastanen heyet rapaorumu gereçerli yoksa kendi aldığımız rapor geçerli oluyormu?

Erken emekli olurken rapor almanıza gerek yok çalışma hayatında iken vergi indirim hakkı alır iseniz o hak ile emekli olursunuz. Son olarak vergi indirim hakkı bir kere alınır ve o hak ile emekli olunur..

Peki çalışmayan ve isteğe bağlı bağkur ödeyen kişinin erken emekli olma hakkı yokmu.Ayrıca erken emekli olmak istersek sgk yine hakem hastaneye gönderiyormu sağlık kontrolu için yoksa elimizdeki raporla emekli olabiliyormuyuz.% 80 şizofreni raporu olan .SSK başlangıçlı ama şu an İsteğe bağlı bağkur ödeyen kişi için erken emeklilik ne kadar yıl ve nekadar prim gün sayısı isteniyor.

İsteğe bağlı prim ödemesi bağ kur a sayılıyor ve erken emeklilik hakkı vardır. Şu tablodan faydalanarak erken emekli olma tarihini hesaplaya bilir.
bagkur.PNG

Kusura bakmayın ssk başlangıç yılım 2004 yanlışlıkla 2009 yazmışım .

Ayrıyetten şu sorumada cevap verirseniz çok mutlu olurum;

Peki çalışmayan ve isteğe bağlı bağkur ödeyen kişinin erken emekli olma hakkı yokmu.Ayrıca erken emekli olmak istersek sgk yine hakem hastaneye gönderiyormu sağlık kontrolu için yoksa elimizdeki raporla emekli olabiliyormuyuz.

İsteğe bağlı prim ödeyenler erken emekli olabilir neden olmasın, Kuruma müracaat ediyorsunuz kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk ediyor ve yeni rapor alıyorsunuz. Kurum raporu nereye gönderiyor bilemiyorum inceleme sonucunda emekli olmayı hak etmiş iseniz emekli oluyorsunuz. Kontrol var ise de emekli olabilirsiniz ama kontrol süresi bitiminde yeniden rapor almak zorundasınız.

Üst Alt