Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişi ile emeklilik şartlarım nedir?

HuSRaN

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhaba ben kalp yetmezliği hastasıyım 1aydan beri hastanede koşturuyotum

Şurada da yazdığım üzere rapor için başvurmak istiyorum .

2015 rapor almak için gittimde %10 verdiler kalp den ama şüan hastalılar cıktı ortaya şeker ve kolostrol cıktı sol kulakda %25 duyma kaybı var yine az rapor vercekler morelim bozulacak gitmek istemiyorum ama işşiz kaldım zor durumdayım akrabam eş dost yok yardım alcak hiç anlamam bu işlerden
acaba rapor cıkarmı bana vergi indiriminden yararlanmak istiyorum 4 sene caliştimi emeklı olurmusum internet de baktım zaman sigorta 2004 girişli 4,500 prim günüm var

Ne zaman emekli olurum?

%40 ve üzeri rapor ile 3.derece vergi indirimi alırsanız 20 yıl 4400 prim gün sayısı ile emekli olabilirsiniz.

Malulen emeklilik

merhaba ben kalp hastasıyım + şeker hastası ve şeker gözlerime vurmus ben 31,07
2019 işten cıktım kendim cıktım cok yoruluyordum daha kolay işe girim diye ama evde kötüleştim gögüsüm agrıyordu hastaneye gittim kalp yetmezligi cıktı şeker cikti agır iş yapamazsın doktor emekli ol dedi bende fazla bu konularla ilgili bilgim olmadıgı için hastaneye saglık kuruluna girdim %63 rapor verdıler ama ben ssk gitmeden kendım randevu elıp gittim hastaneye 03,10,2019 girdim heyete pazartesi alcam raporu 2004 sigorta girişim var 4498 prim var bana akıl verın ne yapim pazartesi günü raporu aldımı ilk ne yapmam lazım engelli kart mı cıkarayım ne yapim direk ssk mı gidim istanbulda oturuyorum unkapanı ssk mi gitmem lazım yoksa vergi dairasine mi yardım ama yol gösterin

HuSRaN Mrb
Geçmiş olsun %63 engelli raporunuzla erken emeklilik
Hakkında yararlanmanız için vergi indirimi almanız gerek
Sgklı bir işte çalışırken engelli raporunuzla birlikte vergi dairesine başvurmanızı gerek %63 raporunuzla Ankara sağlık Merkez kurulu onaylar ise 2/derece vergi indirimine gőre
4000 gūn ve 18 hizmet yılına tabi olursunuz
2022 yılında şartlarınız oluşur vergi indirimi yazınızla sgk emeklilk için başvuruda bulunursunuz őnceliğiniz vergi indirimi hakkını almaya çalışın.

HuSRaN malulen emeklilikte en az bir rahatsızlįktan
Sgk sevki ile %60 oran almalısınız (maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmanız gerek) malulen emeklik zor ve meşakatli bir işlemdir sizin rahatsızlıklarınız maluliyet seviyesinde değil erken emeklikten yararlanabilirsiniz ancak.

Üst Alt