Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi ile emeklilik şartlarım nedir?

Zamya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle tüm bilgilendirmeleriniz için size ve tüm üyelere selamlarımı sunarım

Ben ortapedik engelliyim 1 yıl süreli yüzde 50 raporumu maliye süresiz olarak 3. Dereceden vergi indirimi ni verdi
1982 doğumluyum
ilk sigortalı çalışmam 15.04.2004..
Askere 2002 nin 12 . Ayında gittim Askerlik borçlanması yapıp askerliği ödesem vergi indiriminden dolayı emekli olabilir miyim
kesin emekli olabileceksem askerliği buna göre ödeyecem

Zamya
Kaç gün askerlik borçlanması hakkınız olduğunu ve prim gün sayınızı yazarsanız daha net cevap alırsınız.

15 Ay askerlik yaptım ve şuan 4550 gün ssk primim var ama askerliği ödersem sonra vergi indirimi ile emekli etmezler ise askerliği boşuna yatırmış olmak istemiyorum

Zamya
Neden etmesinler, tereddüt ettiğiniz konu ne anlamadım.
Prim gün sayınız zaten yeterli, 15 ay askerlik borçlanması sigorta başlangıç tarihinizi 15 ay geriye çeker.

Ufukalp mrb sayin ufukalp engelli vergi indiriminde sgk baslangic tarihim askerlikten once baslamistir prim gunlerim dolmus olup yili beklemekteyim bu durumda 15 aylik askerlik suremi yatirsam yili geri cekebiliyormuyuz?

pusat34
Hayır malesef.
Askerlik sigorta başlangıç tarihinden sonra yapılmış ise askerlik boçlanması sadece prim gün sayısı kazandırır, sigorta süresine etkisi olmaz.
Sizin durumunuzda emeklilik tarihi yönünden askerlik borçlanmasının herhang bir avantajı yoktur.

Ortopediden ve psikiyatriden baltazar formülü ile toplamda °/° 54 oranında 1 yıl süreli rapor aldım vergi indirimi ömürboyu geçerli sonuç verdiler psikiyatriden hic muayneye gitmedim rapor oranımı düşürürlermi eğer °/° 40 Altına düşürürlerse ömürboyu gecerli vergi indirimim ile yine emekli olurmuyum cevap bekliyorum herkese teşekkürler

Zamya

Sürekli vergi indirimi olduğunda emeklilik işlemleri yapılır ama muhtemelen sgk daha sonra düşük oranlı rapora istinaden kontrol muayenesine çağırır ve raporu yenilemeniz istenir.
Yani, her ne amaçla olursa olsun düşük oranlı rapor hakların kaybedilmesi için risk oluşturuyor

Arkadaşlar rapor giris tarihim 2012 %40 ortopedik engelliyim vergi indirimi alabilirmiyim bilgisi olan varmi

Alibekar
Tam sınırda bir oranınız var, bunu denemeden bilemeyiz.
Sigorta başlangıç tarihiniz 2008 sonrası olduğundan vergi indiriminin size erken emeklilik yönünden zaten bir faydası olmayacak.
Alamazsanız da kaybedeceğiniz tek şey aylık 43,5 TL cüzi bir vergi indirimi tutarı olacak.

Üst Alt