Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişi ve %49 raporla ne zaman emekli olabilirim?

byprogramer

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba ; % 49 engelli raporum var vergi indiriminden faydalanıyorum.
Bu şartlarda ;

1 - 22.06.2004 Ssk girişim var SSKlı olarak çalışıyorum , şuanda 1250 günüm var
ayrıca 01.10.2008 tarhihi itibariyle bağkur tescilim yapıldı. 1240 günümde bağkurdan var bu şartlarda emeklilik şartım ne olur .

2 - Aslında ben işyerini 11.11.2004 de açmıştım ancak bağkur tescili yaptırmamıştım muhasebecide sonra yaptırırız demişti.yani bağkur tescil tarihini 2004 e çektirebilirmiyim.eger olursa gün sayım artar.

Cevaplar için teşekkürler

III.Derece (Yüzde 40-49) engellisiniz. Buna göre 4400 (20 Yıl) iş gününü doldurmuş olmanız gerekiyor. Sigorta başlangıç tarihini esas aldığımızda yaklaşık 9 yılınız var.

Yüzde 49 engelli raporu emeklilik şartları

Merhaba ben tiroid kanseri sebebi ile ameliyat oldum sonrasında onkoji Astım ve ebdokrinden yüzde 49 engelli raporu aldım ayrıca raporumda duygusal ve ağır yorucu ve dikkat gerektiren işlerde çalışamaz diyor
Yaklaşık bir yıldır da anksyite bozukluğu sebebi ile dönem dönem ilaç alıyorum ancak raporumda psikolojik bir oran yok rapor oranını nasıl artirabilirim birde raporun alındığı hastane dışında bir hastanede psikolojik tedavi alıyorum.
Kısacası 22.06.2004 ssk girişim var 1600 günüm yaklaşık 1250 günde bagkurum var nasıl emekli olabilirim iş buluyorum ancak hiç yerinde duramiyorum boğuluyorum gibi oluyor lütfen bilgi verin....

byprogramer

Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik de ona göre hesap edilir. Sizde önce ssk sonra bağkur mu oldu?

fazlası ssk ise:

2008_oncesi.PNG

fazlası bağkur ise:

bagkur.PNG

Üst Alt