Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişi ve %63 raporla ne zaman emekli olurum?

morcicek

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Bilgi Hazinedir OturanBoğa

Merhaba bir sorum olacak cevaplarsanız sevinirim. Rapor oranım %63 sürekli ve rapor tarihi 2018, vergi indirimi %63 sürekli, İşe giriş tarihi 06.04.2004, Prim günü 5600 gün, bu durumda emeklilik için SGK' ya hangi tarihte başvurmalıyım.

morcicek

Merhaba,4A-İşçi statüsünden SGK primlerinizi yatırılıyor veya yatıryor ise Engelli Vergi İndirimi belgeniz ile birlikte SGK kurumuna 06.04.2022 tarihinde başvuruda bulunabilirsiniz.

Engelli Vergi indirimi ile emeklilik şartlarınız 18 SGK hizmet yılı ve 4.000 SGK prim günüdür.Bu bağlamda Sgk prim gününüzü tamamlamış 18 SGK hizmet yılının dolacağı 06 Nisan 2022 tarihini beklemektesiniz.

samedo99 arkadaşımıza da katılıyorum ,çok az kalmış.

Hakkınızda hayırlsı olsun İnşAllah.

Saygılar.

OturanBoğa

Emeklilik kanunu değişikliği

merhaba 2021 yılı eylül ayında yönetmelik değişikliği olmuştu 2008 sonrası vergi indirimi emeklilik şartları değişmişti acaba sizce 2008 öncesi işe girenlerinde vergi indirimi ve emeklilik şartları değişirmi ?

Yalnız ilk sigorta yapıldığında 18 yaşının dolmuş olması lazım ona göre 18 yıl say , ben 17 yaşında başladım çalışmaya, 18 çalışma yılım doldu fakat ilk girişim 17 yaş olduğu için 1 yıl taktılar bana şimdi gün sayıyorum :)

morcicek

Merhaba 21 Eylül 2021 tarihinden değişen yönetmelik Engelli Vergi İndirimi ile ilgili değildir.

01.10.2008 sonrası ilk işe giren tüm sigorta kolları (4a-işçi,4b-bağkur,4c-devlet memuru),tüm malulen emeklilik hakkına sahip arkadaşlarımız ile ilgilidir.

01.10.2008 tarihinden itibaren Engelli vergi indirimi ile emeklilik hakkı 5510 sayılı kanunla kaldırılmıştır.

Bu bağladam ilk sigorta girişi 01.10.2008 tarihinden sonra olan arkadaşlarımız Engelli Vergi indirimi belgesi ile emekli olamazlar.Yukarıda bahsettiğim gibi 21 Eylül 2021 tarihli yönetmeliğin Engelli Vergi indirimi ile emeklilik ile hiçbir alakası yoktur.

Saygılar.

aynı soruları sorup duruyorsunuz burada önemli soru emekli olursam ne kadar maaş bağlanır olmalı

Üst Alt