Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişi ve %69 raporla emeklilik şartlarım nedir?

Konular
2
Reaksiyonlar
0
%72 oranla malulen emekli olcam 3700 gunum var ne kadar maas alirim arti %72 oranla baska nelerden faydalanabilirim

Yücel Çelik

25 yıldan maaş bağlanır, çalıştığınız tüm süredeki sgk matrahı ortalamanız ne ise yarısını emekli maaşı olarak alırsınız. Eğer asgari ücretten çalıştıysanız yaklaşık 1500 TL maaş bağlanır. Ayrıca engellilere tanınan tüm indirim ve muafiyetlerden yararlanırsınız.

Slm vergi dairesi heyete sevk etdi bana %69 rapor verildi kalp hastasiyim girisim 2004 3700 gunum var beni emekli yaparlarmi sartlara uyuyormuyum acaba

Yücel Çelik

(gün/ay/2004 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4000 prime tabisiniz.

2008_oncesi.PNG

Eğer durumunuz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeyde ise, o zaman hemen malulen emekli olabilirsiniz. AMa unutmayın, malulen emekli olursanız çalışamazsınız.

Beni malulen yapmadilar 10 ay bekledim red geldi simdi vergi muhafindan emekli olmaya bas vurdum. 1 ay oldu ordan nasil bir cvp gelir onu merak ediyorum

Yücel Çelik
Vergi indirimi ile emekliliğe başvurdum derken sanırım henüz emeklilik için sgk ya değil de vergi indirimine başvurdunuz. Çünkü vergi indirimi için şartlarınız henüz oluşmamış, bu şekilde başvurunuz alınmaz.
Yukarıda QOturanBoğa 'nın da dediği gibi 2.derece vergi indirimi aldığınızda 18 yıl ve 4000 prim gün sayısı ile emekli olabilirsiniz.

Aynen sgk emekli yapmadi puanimi kirdi %76 dan %56 ya dusurdu bende vergi muafiyetine bas vurdum emekli olmak icin 4000 gunmu lazim

Yücel Çelik
Vergi indiriminiz 2.derece olarak onaylanırsa evet 18 yıl sigorta süresi ve 4000 prim gün sayısı gerekir.

Raporum 2 yillik geldi vergi indirimden emekli olunca raporun yenisini sgk mi yonlendiriyor

Tabloya gore 11 rakami ile gosterilen yerden emekli olcam benim raporum sureli yani 14 ay kaldi rapor yenilemeyi sgk mi yonlendircek beni aldigimiz ayni hastaneyemi gitcem

@OturanBoğa

Benim rapor 2 yillikdi mayista emekli olcam insallah 17 yil 8 ay ile 2 dereceden ben sorum su 2 yil sonra beni sgk mi muaneye gondercek tekrar rapor icin ayni hastanedenmi alcam raporumu

Yücel Çelik
Raporun süreli olması vergi indiriminin de kesin olarak süreli olacağı anlamına gelmiyor.
Gerilemesi mümkün olmayan bazı kronik rahatsızlıklarda doktorlar ilerleyeceği için de raporu süreli verebilmektedir. Böyle durumlarda vergi indirimi sürekli de verilebilmekte.
Ender de olsa her ikisinin de süreli olduğu bazı değişiklikler SGK emekliliği sürekli onaylayabiliyor.
Emekliliğiniz süreli onaylanırsa SGK kontrol tarihi koyar, o tarihten aylığınız kesilmeyecek kadar önceden kuruma gider sevk alırsınız.

Kronik kalp hastasiyim kalp pilim var hipertansiyon var %69 geldi onayim ankaradan mayis ayinda 17 yil 8 ay ile emekli olcam lakin raporum 2021 e kadar iki yilik sureli geldi sgk mi bizi tekrar gondercek yoksa tekrar maliye mi onu merak etmistim

Emeklilik basvurusu

Slm lar 04-05 pazartesi emeklilik dilekcemi verdim kac gun surec surer bilgisi olan varmi

@Yücel Çelik
2004 sigorta başlangıç tarihi ve 2.derece vergi indirimi ile henüz emekliliği hak edeceğiniz tarihe çok var, ama emeklilik dilekçesini verdim diyorsunuz, açıklar mısınız ?
Özel sektörde misiniz ?

Askerlik saydirdim abi 4-9-2002 oldu girisim %69 engelli v indirim rapor almistim 17 yil 8ay tamamladim 9aydir bekliyodum pazartesi doldu teslim etdim evraklarimi

Yücel Çelik
Anladım şimdi oldu.
Ancak çalışıyorsanız başvuru tarihiniz çok dezavantajlı olmuş. Ay sonuna kadar çalışıp ayın 29 Mayıs cuma günü başvurunuzu yapsaydınız daha iyi olurdu.
Çünkü özel sektör emekli aylıkları başvuruyu izleyen ayın birinci günü itibariyle bağlanır. Yani siz 4 Mayıs'ta da başvursanız, 31 Mayıs'ta da başvursanız emekli maaşınız 1 Haziran itibariyle bağlanacak. 4 Mayıs'ta işten çıkış yapıp başvuru yaptığınızda 1 Hazirana kadar neredeyse 1 ay herhangi bir gelirinizin olmadığı bir boşluğunuz oluyor.

Ben calisamiyorum saten 8 aydir calismiyom abi kalp pili var yoruliyorum onemli degil evraklarim kac gunde belli oluyor emekli onayi bilginiz varmi

Yücel Çelik
Çalışmıyorsanız anlattığım konu fark etmiyor evet.
Normalde emeklilik başvuruları yoğunluğa göre 1 -1,5 ayda sonuçlanıyor. Ama şu anda Corona salgını nedeniyle asgari personel ile çalışılan kurumlar var sanırım ve bu şartlarda hiç bir fikrim yok.
İnşaallah en kısa sürede sonuçlanır.

Cok tsk ederim abi sagolun bilgileriniz icin hayirlisi ile bekliycez artik iyi geceler

Üst Alt