Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2004 sigorta girişi ve %75 raporu olan kişinin malulen emeklilik şartları..?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhaba dostlar bir yakınım 27/01/1978 doğumlu 19/01/2004 tarihinde sigortalı işe başladı bu arada ortaya çikan rahasizliklardan dolayi sinir sistemi solunum isteminde % 75 özürlü raporu aldi 1893 sgk günü var malulen emekli olma şartlari nelerdir .hangi durumda emekli olma şansi vardir nasıl bir yol takip edilmeli cevap verecek olan tüm dostlar selamlar saygilar

Malulen emeklilik için başvuru yaptığında sgk tarafından hastaneye sevk edilir. Tanı yazılır rapora ve sgk'ya gönderilir. SGK'da buradaki tanının maluliyet cetveli 'ne uygun olup olmadığını inceler. Eğer malul değil derse, raporunu işe girişten sonra aldığından ve % 60 ve üzeri olduğu için hukuki yoldan hakkını arayabilir. (işe giriş tarihinden önce % 60 ve üzeri raporunun olmaması gerekir. varsa malulen emekli olamaz.)

http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Merhaba kkelebekk (Kısmet) hanım;

Seni ilgiyle takip ediyorum, ben senden malül emekliliğnde işe girişten önce %60 ve üzeri raporunun olmaması gerekir demişin ben bunu anlamadım bana bunu anlayacağım şekilde açıklar mısın...? Teşekkür ederim...

murat6677,
5510 sayılı yasanın 25. maddesine göre işe giriş tarihinden önce % 60 ve üzeri raporu olanlar malulen emekli olamazlar. :

Malûl sayılma
MADDE 25- (Değişik: 17/4/2008-5754/13 md.)
..
Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün % 60'ını veya vazifesini yapamayacak derecede meslekte kazanma gücünü kaybettiği önceden veya sonradan tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya özrü sebebiyle malûllük aylığından yararlanamaz.

Kkelebekk hanım peki bu durumdan dolayı bir çok arkadaşımız mağdur olmuş durumda yani bana bu yasa biraz saçma geldi adam belli bir zamandan sonra çalışamaz duruma geliyor bu arkadaşlar ne olacak çok garip valla...

Üst Alt